Ανανέωση κατά 57% στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου

 



Ανανεωμένο κατά 57% θα είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου που προέκυψε μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 35 θέσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (33 ήταν μέχρι σήμερα) θα καθίσουν 15 παλιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και 20 νέοι.

Όσον αφορά στη σύνθεσή του, μετά και την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, 24 έδρες θα καταλάβει η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, 9 έδρες η παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ και 2 έδρες η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Από τις 24 έδρες της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ 11 θα καταλάβουν παλιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που θα συνεχίσουν την άσκηση των καθηκόντων τους και 13 νεοεισερχόμενοι. Σε αυτούς, βέβαια, συμπεριλαμβάνονται ο τέως Δήμαρχος Λαππαίων Στάθης Λουκογεωργάκης και ο παλιός Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Σαμψών.

Όσον αφορά στην παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, από τις 9 έδρες που καταλαμβάνει, τις 3 διατηρούν παλιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένης και της επικεφαλής Ρένας Κουτσαλεδάκη, ενώ υπάρχουν και 6 νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ανάμεσά τους είναι και ο Νίκος Φωτάκης που είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος της περίοδο 2002-2006.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διπλασίασε τις έδρες της κι έτσι δίπλα στον Μανούσο Μανουσογιάννη θα κάθεται η νεοεισελθούσα Ιωάννα Δακανάλη.

Ισχνή, πάντως, εμφανίζεται η παρουσία των εκλεγμένων γυναικών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου. Μόνο 6 κυρίες θα κάθονται στα δημοτικά έδρανα, που θα αποτελούν το 17% του Δημοτικού Συμβουλίου. Από αυτές οι 3 ανήκουν στην παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ (Κουτσαλεδάκη, Καρνή, Παπατζανή), 2 στην ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ (Ελευθεριάδου, Λιανδρή) και μία στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Δακανάλη).

Ευχή όλων μας είναι να υπάρξει μια γόνιμη και παραγωγική πενταετής θητεία προς το συμφέρον του Ρεθύμνου και των Ρεθεμνιωτών και να υπάρξει ουσιαστική, θετική, ζύμωση μεταξύ παλιών και νέων αιρετών.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;