Επιτυχημένη η αποκριάτικη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο του Πλατανέ



Στα 25 χρόνια της εκπαιδευτικής μου πορείας, είτε σαν δάσκαλος τάξης είτε σαν Διευθυντής, πάντα η Παρασκευή πριν από την Κυριακή της Αποκριάς ήταν μια δύσκολη υπόθεση για κάθε σχολείο. Με δεδομένο το εθιμοτυπικό της ημέρας, όπου οι μαθητές έρχονται χωρίς τσάντες και μασκαρεμένοι, το πώς θα απασχοληθούν εκείνη την ημέρα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί έναν πονοκέφαλο για κάθε σχολείο.
Η πιο πρωτότυπη στολή της ημέρας!!!


Εφέτος, στο 10ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου στον Πλατανέ το θέμα μας απασχόλησε από νωρίς στον Σύλλογο Διδασκόντων. Η μια ιδέα διαδεχόταν την άλλη μέχρι που καταλήξαμε σε αυτό που θεωρούσαμε ότι θα ικανοποιούσε αφενός τους μαθητές και αφετέρου θα δημιουργούσε τα λιγότερα προβλήματα στο σχολείο.
Ο Νίκος Μπαλασίδης κηρύσσει την έναρξη του λούνα-παρκ!

Πρωτοστάτης, για μια ακόμη φορά, ο Γυμναστής του σχολείου μας Νίκος Μπαλασίδης, ο οποίος πρότεινε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό λούνα-παρκ. Το λούνα-παρκ ΚΑΡΑΜΕΛΑ. Θα υπήρχαν διάφορα παιχνίδια, όπως: κρίκοι να πετάνε τα παιδιά σε κώνους, τσουβαλάκια με άμμο να πετάνε μέσα σε καλάθια, σκοποβολή με μπαλάκια σε τενεκεδάκια, το «σκιάχτρο» που κυνηγάει τα «πουλάκια» την ώρα που πάνε να πάρουν την «τροφή τους», σωλήνες εύκαμπτοι πλαστικοί που τα παιδιά έπρεπε να οδηγήσουν ένα μπαλάκι από τη μιά άκρη στην άλλη και τρομπολίνο που ήταν χορηγία του CALCETTO. Με τη συμμετοχή του κάθε μαθητή σε κάποιο παιχνίδι θα έπαιρνε μια καραμέλα. Μαζεύοντας αρκετές καραμέλες θα μπορούσε να τις «εξαργυρώσει», κλιμακωτά, στο ειδικό «ταμείο» που είχε στηθεί με μεγαλύτερες καραμέλες, με γλειφιτζούρι, με μπαλόνι ή με μεγάλο ζαχαρωτό.
Πανοραμική εικόνα της αυλής του σχολείου με τα διάφορα παιχνίδια.

Έτοιμοι για παιχνίδι!!!

Οι κρίκοι στους κώνους!

Τα τσουβαλάκια με άμμο πρέπει να μπουν μέσα στα λάστιχα!

Ποιος θα ρίξει πρώτος τα τενεκεδάκια;;;;

Το σκιάχτρο κυνηγάει τα πουλάκια...

Ποιος θα αδειάσει πρώτος τη σωλήνα;;;

Το τρομπολίνο από το CALCETTO

Ουρά στο ταμείο για να εξαργυρώσουν καραμέλες!

Η ταμίας σε στιγμές ...χαλάρωσης!

Δυνατό δίδυμο!!!

Και η ...πίσω όψη!!!

Οι μαθητές από το πρωί έστησαν τους μπουφέδες στους στο προαύλιο, ανά τμήμα, με διάφορα εδέσματα που είχαν φέρει από το σπίτι τους. Το σχολείο στολίστηκε με πολύχρωμα σημαιάκια και το λούνα-πάρκ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ξεκίνησε!

Πανοραμική άποψη από τον μεγάλο μπουφέ








Η επιτυχία ήταν πέρα από κάθε προσδοκία! Τα παιδιά το καταχάρηκαν και έτρεχαν με ζήλο στο ταμείο να εξαργυρώσουν τι καραμέλες τους.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν διάφορα χορευτικά από μαθητές διαφόρων τμημάτων ενώ η ημέρα τελείωσε με ΖΟΥΜΠΑ από τη γυμνάστρια Πελαγία Μαρινάκη.

Χορευτικό από μαθητές...

ΖΟΥΜΠΑ!!!!!

Και στό τέλος...σκούπισμα!!!!

Στα τόσα χρόνια που υπηρετώ την εκπαίδευση θα τολμήσω να πώ ότι ήταν η καλύτερη, ίσως, αποκριάτικη γιορτή που έχω συμμετάσχει. Όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε η γιορτή να εξελιχθεί ομαλά και οι μαθητές να φύγουν με το πιο πλατύ χαμόγελο της ικανοποίησης.
Στο τέλος, αποκαμωμένοι, αλλά με την ικανοποίηση στα πρόσωπά μας καθίσαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί και τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας ευχόμενοι και την επόμενη σχολική χρονιά να ξαναοργανώσουμε τέτοιαα επιτυχημένη γιορτή!
ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902