ΚΕΔΗΡ: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;



Είχαμε σήμερα (4/3/2019) Συμβούλιο στη Δημοτική Κοινότητα Ρεθύμνου. Ένα από τα ελάχιστα θέματα, όπως συνήθως, ήταν και οι παραχωρήσεις δημοτικών χώρων.

Μία από αυτές αφορούσε αίτηση ομάδας καταστηματαρχών της παλιάς Πόλης που ζητούσε κατά την ημέρα του καρναβαλιού (10/3/2019) να τους δοθεί χώρος έξω από τα καταστήματά τους ώστε με διάφορα μουσικά συγκροτήματα να πραγματοποιήσουν ένα street party. Αίτημα καθόλα λογικό, μιας κι εκείνη την ημέρα όλοι ο επιχειρηματίες προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Θα μου πείτε, πού είναι το παράξενο. Η αίτηση, λοιπόν, η οποία υποβλήθηκε στη Γραμματεία της Δημοτικής Κοινότητας είχε σημερινή ημερομηνία (4/3/2019). Κι μέχρι εδώ όλα καλά. Το οξύμωρο και τραγικό είναι ότι η συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση είχε είδη αναγραφεί στο έντυπο καρναβαλικό πρόγραμμα της ΚΕΔΗΡ, το οποίο, σίγουρα, είχε δημιουργηθεί το λιγότερο ένα 20ήμερο πριν.
Εμείς, δηλαδή, σήμερα κληθήκαμε να αποφασίσουμε να παραχωρήσουμε ή όχι δημοτικό χώρο για μια εκδήλωση που ήδη η ΚΕΔΗΡ είχε προαποφασίσει και αναγράψει στο πρόγραμμά της. Σε ερώτηση μου, «γιατί δεν κλήθηκαν απο την ΚΕΔΗΡ οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να καταθέσουν αίτηση για παραχώρηση του χώρου και μετά να εγγραφούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων», η απάντηση που πήρα ήταν όντως αποστομωτική! «Μάλλον θα ξέχασε να τους το πει ο υπάλληλος!!!».
Και θα μου πείτε, τόσο τρομερό είναι αυτό; Το τρομερό δεν είναι ότι οι επαγγελματίες θέλουν να κάνουν μια εκδήλωση τη συγκεκριμένη ημέρα. Το τρομερό και συνάμα εξοργιστικό είναι ο τρόπος που συνεχίζει να λειτουργεί η ΚΕΔΗΡ λίγους μόνο μήνες μετά από το πόρισμα καταπέλτης των ορκωτών λογιστών για κακοδιαχείρηση. Αν και δημοτική επιχείρηση, λειτουργεί εξωθεσμικά, ουσιαστικά σαν «παραμάγαζο» παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες του δημοτικού συστήματος λειτουργώντας κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον, εκθέτοντας, παράλληλα, και τους επαγγελματίες που προστρέχουν με αγωνία σε αυτή για να συμμετέχουν στις όποιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό τη σκέπη της.
Τελικά αυτό που λένε για τη γυναίκα του Καίσαρα, βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή εδώ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902