Ψυχαγωγικές και αθλητικές υποδομές στον Πλατανέ


Ο Πλατανές είναι το ανατολικότερο προάστιο του Δήμου Ρεθύμνου. Οι γενικότερες υποδομές της περιοχής υπολείπονται κατά πολύ από αυτές που θα επιθυμούσαν οι κάτοικοι. Ειδικά στον τομέα των αθλητικών και ψυχαγωγικών υποδομών ο Πλατανές και ο Τσεσμές βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Αν και στην περιοχή ζουν περίπου 200 παιδιά Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και περίπου ίσος αριθμός εφήβων, το προάστιο δεν έχει καμιά αθλητική εγκατάσταση ούτε και ψυχαγωγική.

Το γήπεδο μπάσκετ με πλαστικό χλοοτάπητα για... ποδο-μπάσκετ!


Ένα υποτυπώδες γήπεδο μπάσκετ, πίσω από τις εργατικές κατοικίες, είναι εγκαταλελειμμένο, ενώ στην παιδική χαρά, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, έχουν αφαιρεθεί τα παιχνίδια, αφού δεν πληρούν τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας και εγκυμονούν κινδύνους για τους χρήστες.

Στην παιδική χαρά διατηρούνται και συντηρούνται τα παιχνίδια που πλέον είναι ακατάλληλα αφού δεν διαθέτουν πιστοποιητικό ασφαλείας.

Τον Νοέμβριο του 2017, το σχολικό συμβούλιο της περιοχής, με απόφασή του, παραχώρησε το βόρειο τμήμα της αυλής του, έκτασης 1,2 στρεμάτων, στον Δήμο Ρεθύμνου με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί χώρος αναψυχής και να τοποθετηθεί μια σύγχρονη παιδική χαρά. Ο στόχος είναι, ο χώρος να χρησιμοποιείται το πρωί από τους μαθητές του σχολείου και μετά το μεσημέρι να είναι ανοιχτός για τους κατοίκους της περιοχής.
Για τον συγκεκριμένο χώρο έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη ανάπλασης από τον αρχιτέκτονα κ. Νουκάκη, η οποία όμως δεν βρίσκεται στα χέρια του Δήμου, αφού ο αρχιτέκτονας δεν έχει πληρωθεί γι αυτήν. Παράλληλα, χάθηκε η ευκαιρία να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, άγνωστο για ποιους λόγους, η κατασκευή μιας σύγρονης παιδικής χαράς στην περιοχή, παρόλο, που όπως προείπαμε, η περιοχή του Πλατανέ-Τσεσμέ έχει πάρα πολλά μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη από αναψυχή.
Το αλσύλιο του σχολείου που παραχωρήθηκε στον Δήμο.


Παράλληλα, υπάρχει και το κληροδότημα Αναστασάκη, νότια του σχολείου,  που παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως γήπεδο, που δυστυχώς παραμένει εντελώς αναξιοποίητο.
Το κληροδότημα Αναστασάκη.

Σαν συνδυασμός «Ρέθυμνο Αξίζεις» δεσμευόμαστε ότι θα αναπλάσουμε, σε βάθος τετραετίας, και τους τρεις αυτούς χώρους, για να τους παραδώσουμε προς χρήση στην κοινωνία του Πλατανέ-Τσεσμέ. Όσον αφορά στο κληροδότημα Αναστασάκη, θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς να αλλάξει  η βούληση του διαθέτη, ώστε και αυτή η έκταση να αποδοθεί προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902