Υπαίθριο γυμναστήριο στον παραλιακό



Τα υπαίθρια γυμναστήρια, περισσότερο γνωστά ως GYM PARK, αποτελούν νέα μόδα στο χώρο της άθλησης. Τα συναντά κανείς σε πάρκα και πλατείες δήμων σε όλη την Ελλάδα, σε παραλίες και σε αθλητικά κέντρα. Η χρήση τους είναι απολύτως ασφαλής για άτομα άνω των 15 ετών και η χρήση των οργάνων γίνεται χωρίς εποπτεία από γυμναστή. Συνήθως τα όργανα φέρουν λεπτομερείς οδηγίες χρήσης καθώς και αναφορές σχετικά με τους γυμναζόμενους μύες. Ένα GYM PARK αποτελείται ως επί το πλείστον από 10-15 όργανα γυμναστικής, βαρέως τύπου, παρεμφερή με αυτά που θα έβρισκε κανείς σε ένα συμβατικό γυμναστήριο.

Τα πλεονεκτήματα ενός υπαίθριου γυμναστηρίου είναι, μεταξύ άλλων, η αίσθηση ελευθερίας στον αθλούμενο, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα εκγύμνασης στην ίδια τη φύση, η ανοιχτή πρόσβαση σε αυτό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και το ότι είναι δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Στην παραλιακή οδό Άρη Βελουχιώτη, στο ύψος του παλιού Πανεπιστημίου, βρίσκεται το ΟΤ 341, στο οποίο παλιότερα βρισκόταν μια παιδική χαρά, τα όργανα της οποία έχουν σήμερα απομακρυνθεί λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας. Ο συγκεκριμένος χώρος, έκτασης 360 τ.μ. περίπου, ανήκει σήμερα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και έχει καταντήσει χώρος εναπόθεσης άχρηστων αντικειμένων των παρακείμενων επιχειρήσεων, δημιουργώντας μια αλγεινή εικόνα στους διερχόμενους.
Αποτελεί δεδομένο ότι ο παραλιακός δρόμος, με τα φαρδιά του πεζοδρόμια, χρησιμοποιείται στις μέρες μας ως χώρος μαζικής άθλησης για τους Ρεθεμνιώτες αλλά και τους ξένους επισκέπτες της πόλης. Ο Δήμος Ρεθύμνου θα μπορούσε να ζητήσει την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου από την Κτηματική Υπηρεσία και να εγκαταστήσει ένα σύγχρονο και πλήρες υπαίθριο γυμναστήριο, με παράλληλη ανάπλαση του χώρου, εξυπηρετώντας έτσι τους διερχόμενους αθλητές να ολοκληρώσουν την προπόνησή τους.
Σε μια πόλη που ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός βρίσκεται σε έξαρση, είναι επιβεβλημένο από τη νέα δημοτική αρχή να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το τουριστικό προϊόν που παρέχει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902