Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση στην "Αύρα" στις 25 Ιανουαρίου


Κοινό μέτωπο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Ρέθυμνο, δημιουργούν τοπικοί φορείς και σωματεία, διοργανώνοντας σε πρώτη φάση μια ανοιχτή εκδήλωση – συγκέντρωση πολιτών στον κινηματογράφο «Αύρα» την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Η διαρκής υποβάθμιση του νοσοκομείου και η προβληματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ είναι τα ζητήματα αιχμής.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δερεδάκης, πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε πως «η λαίλαπα των μέτρων που δυστυχώς βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία δυο χρόνια συνεχίζεται και επόμενο θύμα φαίνεται πως είναι η υγεία. Στο Ρέθυμνο, στην πόλη και το νομό των 80 χιλιάδων κατοίκων, το μοναδικό αποκούμπι όλων των ασφαλισμένων είναι το νοσοκομείο.

Η υποβάθμισή του συνεχίζεται μέρα με τη μέρα και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει ένα αστικό κέντρο υγείας. Ο συνδυασμός με τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος δεν φτιάχτηκε για να βελτιώσει τις συνθήκες περίθαλψης αλλά για να εξοικονομήσει χρήματα, είναι καταστροφικός.

Θέλουμε σαν πολίτες μιας ευνομούμενης πολιτείας να επιλέγουμε εμείς τον γιατρό μας, στον χρόνο που τον θέλουμε και όχι όποτε το σύστημα το επιβάλλει».

Εφ. Κρητική Επιθεώρηση, 21/1/2012



Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νίκος Δερεδάκης, ανέφερε: «Στο Ρέθυμνο των 80 χιλιάδων κατοίκων το μοναδικό αποκούμπι όλων των ασφαλισμένων είναι το νοσοκομείο. Δυστυχώς η υποβάθμισή του συνεχίζεται μέρα με την μέρα, έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο το οποίο δεν πάει παραπέρα. Από ένα νομαρχιακό νοσοκομείο δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει ένα αστικό κέντρο υγείας. Σε συνδυασμό με τον ΕΟΠΠΥ, τον νέο φορέα ασφαλισμένων, ο οποίος φτιάχτηκε ουσιαστικά όχι για να βελτιώσει τις συνθήκες περίθαλψης αλλά για να εξοικονομήσει χρήματα. Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφικός για τους πολίτες του Ρεθύμνου. Για αυτό τον λόγο όλοι οι φορείς του Ρεθύμνου καλούμε, όλους τους Ρεθυμνιώτες την Τετάρτη 25 του Γενάρη στην «Αύρα» για να διατρανώσουμε και να πούμε ένα μεγάλο όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Θέλουμε σαν πολίτες, σαν ασφαλισμένοι μιας ευνομούμενης κοινωνίας, να επιλέγουμε εμείς τον γιατρό μας, τον χρόνο που τον θέλουμε και όχι όταν το σύστημα το επιβάλλει».

Εφ. Ρεθεμνιώτικα Νέα, 21/1/2012



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902