Αίτηση για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων


Θέμα: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου.



Κ. Πρόεδρε,

Πληροφορήθηκα χθες από τα ΜΜΕ ότι απέβη άγονος ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Γνωρίζω ότι μετά τις εκλογές, όπως αναφέρει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, δεν μπορεί να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός αν πρόκειται για κάποιο επείγον και σημαντικό ζήτημα.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην πόλη και θα λύσει, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Ρεθύμνου και κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος του Ρεθύμνου και των Ρεθεμνιωτών. Επίσης, το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστό στο σύνολο των νυν Δημοτικών Συμβούλων, αφού έχει συζητηθεί τρεις φορές την τελευταία διετία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να εισαχθεί κατ’ εξαίρεση και ως μοναδικό σε Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη λήξη της τετραετίας, ώστε να παρθεί η όποια απόφαση από τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν παρακολουθήσει από κοντά το θέμα και έχουν επαρκή ενημέρωση και ιδία άποψη επ’ αυτού.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις ενέργειές σας.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;