Μεταστεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία;



Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι η Γραμματεία της Δημοτικής Αστυνομίας μεταστεγάζεται από το ισόγειο της Γερακάρη σε χώρο του συγκροτήματος του Σπιτιού του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη. Αιτία, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η καλύτερη αστυνόμευση της Παλιάς Πόλης.

Η αιτιολογία, από μόνη της αστεία, γιατί, με την ίδια λογική η Αστυνομία, αν ήθελε να εποπτεύει καλύτερα την Εθνική οδό, θα έπρεπε να μεταφέρει εκεί το Αστυνομικό Μέγαρο;

Δεν έχει καμιά σχέση η διοικητική έδρα μιας υπηρεσίας και ειδικά της Δημοτικής Αστυνομίας, με το αντικείμενο και το χώρο δράσης της. Αν η Δημοτική Αστυνομία πάρει εντολές να εποπτεύει και να επιτηρεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Και αν αυτό δεν γίνεται, ή εντολές δεν υπάρχουν ή οι υπάλληλοι δεν τις εφαρμόζουν.

Θεωρούμε ότι η μεταστέγαση της Γραμματείας της Δημοτικής Αστυνομίας στην Παλιά Πόλη θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, μιας και δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα πεζής πρόσβασης στο «κλειστό» ιστορικό κέντρο. Απ’ την άλλη δεν θα προσθέσει τίποτα στην καλύτερη φύλαξη της παλιάς πόλης, αφού αυτή δεν γίνεται μέσα απ’ το γραφείο, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτό, αλλά με συνεχή κίνηση των δημοτικών αστυνομικών. Και αν πριν από μερικά χρόνια η δικαιολογία της ελλιπούς στελέχωσης της υπηρεσίας ήταν μια δικαιολογία, σήμερα, με το διπλασιασμό της δύναμής της, δεν ευσταθεί πλέον.

Και βέβαια, θα ήταν ενδιαφέρον, εκτός από την άποψη των πολιτικών προϊστάμενων της Δημοτικής Αστυνομίας να πληροφορηθούμε και την άποψη της υπηρεσίας και με ποια επιχειρησιακή λογική προτείνει μια τέτοια μεταστέγαση. Γιατί, είναι ξεκάθαρο και λογικό, ότι η υπηρεσία που έχει την εμπειρία προτείνει στην πολιτική αρχή οργανωτικές και επιχειρησιακές αλλαγές και αυτή τις αποδέχεται ή όχι.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ti einai pali auta? giati na fugei h dhmotikh astunomia apo to dhmo kai na paei sthn palia polh? ekei pou einai sta oria neas kai palias polhs einai sthn idanikh thesh. se poion den aresoun ta palia grafeia kai apofasise na kanei allages? poion rwthse? As sixtiri varethhkame me tous vlakes kai tous anegkefalous!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902