Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» δεν πρέπει να κλείσει!

Με έκπληξη και απορία πληροφορήθηκα από τη σελίδα του facebook «S.O.S ΡΕΘΥΜΝΟ» ότι σε τέσσερις μήνες ετοιμάζεται να κλείσει ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», η μοναδική ιδιωτική κλινική που βρίσκεται στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, ήδη έχουν απολυθεί 5 από τους υπαλλήλους του. Αιτία, η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια του κτηρίου και στον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της κλινικής.

Χωρίς να θέλω να πάρω θέση σε αυτή τη διαμάχη, η οποία δεν με αφορά, μια τέτοια εξέλιξη, για την πόλη και το νομό του Ρεθύμνου, θα είναι δυσμενέστατη:


1.Κοινωνικά, 50, περίπου, υπάλληλοι, διάφορων ειδικοτήτων, μένουν άνεργοι, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει, περισσότερο από ποτέ, την πόρτα της χώρας μας.

2.Δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη του τόπου, αφού η κλινική απορροφά ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών. Είναι αναπόφευκτο ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου και ειδικά σε συγκεκριμένες κλινικές, που σήμερα λειτουργούν οριακά.

3.Πάρα πολλοί συμπολίτες μας νοσηλεύονται και χειρουργούνται από ιδιώτες γιατρούς, διάφορων ειδικοτήτων (μαιευτήρες, ορθοπεδικούς, χειρουργούς, καρδιολόγους κλπ), στη συγκεκριμένη κλινική. Δημιουργείται, δηλαδή, μια δυσπραγία και σε ιατρικό επίπεδο, αφού πολλοί ασθενείς θέλουν τον προσωπικό τους ιατρό, μιας και η κάθε ιδιωτική κλινική αποτελεί μια εναλλακτική πηγή παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών.

4.Η ύπαρξή της υποβοηθά το τουριστικό προϊόν του τόπου, αφού οι τουρίστες που έρχονται, μέσω των ασφαλιστικών φορέων τους, απαιτούν ιατρική περίθαλψη σε ιδιωτική κλινική σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία κατά την περίοδο των διακοπών τους. Επίσης, νεφροπαθείς τουρίστες συνδυάζουν τις διακοπές τους με τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, αφού η κλινική διαθέτει οργανωμένο τμήμα.

5.Τέλος, πλήττεται η τοπική οικονομία, αφού με επίκεντρο την κλινική αναπτύσσονται πολλαπλές εμπορικές δραστηριότητες Ρεθύμνιων επιχειρηματιών (ιατροφαρμακευτικά είδη, τρόφιμα, είδη καθαρισμού κλπ).
Γνωρίζοντας ότι το θέμα, εδώ και καιρό, βρίσκεται στη Νομαρχία, και στα δικαστήρια, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θεσμικοί και μη, να μην αφήσουν να κλείσει η κλινική «Ασκληπιός», άσχετα με το ιδιοκτησιακό και επιχειρηματικό καθεστώς της. Μια ιδιωτική κλινική είναι απαραίτητη στο Ρέθυμνο, που τα έχει χάσει, πλέον, όλα. Μην χάσει και αυτό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;