Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει!

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 22 Ιουνίου, σύσκεψη αναφορικά με την πορεία του έργου του υπόγειου γκαράζ της πλατείας των Τεσσάρων Μαρτύρων. Στην πρόσκληση αναφερόταν για σύσταση άτυπης επιτροπής μόνο από Δημοτικούς Συμβούλους σχετικούς με τεχνικά θέματα, που θα διαβουλευθεί και θα ωριμάσει όλα τα ζητήματα σχετικά με το έργο.

Δυστυχώς, εμείς, που δεν είμαστε «τεχνικοί» δεν κληθήκαμε στην επιτροπή, παρόλο που ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης, μετά από δική μας πίεση, είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητιόταν το συγκεκριμένο θέμα, ότι στην επιτροπή θα καλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να υπάρχει διαφάνεια. Και για να θυμίσουμε σε αυτούς που έχουν κοντή μνήμη, εμείς είμαστε αυτοί, που με τις τοποθετήσεις μας, αναδείξαμε και υποδείξαμε τα τρωτά σημεία της πρωταρχικής μελέτης για το υπόγειο γκαράζ των Τεσσάρων Μαρτύρων!


Και μπορεί να μην είμαστε τεχνικοί, αλλά, αφενός, διαθέτουμε το μέσο νου για να αντιληφθούμε ζητήματα που άπτονται του θεσμικού μας ρόλου και αφετέρου, ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν διαθέτουμε μια δημοτική παράταξη που θα μας ενημερώνει για τα πάσης φύσεως δημοτικά θέματα. Πρέπει, μόνοι μας, να ενδιαφερόμαστε για τα τεκταινόμενα του Δήμου Ρεθύμνου!


Αυτό, λοιπόν, το αναφαίρετο δικαίωμά μας για ενημέρωση, που απορρέει από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, μας το στερεί η Δημοτική Αρχή, γιατί, προφανώς, δεν επιθυμεί ούτε το γόνιμο διάλογο, ούτε την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, ούτε εν κατακλείδι τη διαφορετική άποψη και φωνή.


Έτσι, στη συγκεκριμένη σύσκεψη παραβρέθηκαν μόνο οι τεχνικοί της «Νέας Αντίληψης», άσχετα από το ποιοι προσκλήθηκαν, θεωρώντας, προφανώς, ότι το συγκεκριμένο έργο είναι δική τους υπόθεση και μόνοι τους θα το σχεδιάσουν, όπως και όπου τους αρέσει.


Για μια ακόμη φορά η συλλογικότητα και η συμμετοχική δημοκρατία, που ευαγγελίζεται η Δημοτική Αρχή, είναι κενή περιεχομένου και άνευ αντικρίσματος. Για άλλη μια φορά βλέπουμε το σενάριο «Γιάννης να κερνά και Γιάννης να πίνει»!


Ζητάμε από εδώ και στο εξής, να προσκαλούμαστε σε οποιαδήποτε επιτροπή διαβουλεύεται τόσο σοβαρά ζητήματα που άπτονται της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας. Γιατί, μέσα από τις θέσεις, τις προτάσεις και την εν γένει στάση του, κρίνεται ο καθένας μας, στη μικρή κοινωνία που ζούμε.




Νίκος Δερεδάκης


Αντώνης Μαυράκης


Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;