Πότε θα δοθεί το όνομα στη νέα Πλατεία;

Ρέθυμνο, 18 Ιουνίου 2009
Προς Τον Πρόεδρο Του Δημοτικού Συμβουλίου
Θέμα: Ονοματοθεσία Νέας Πλατείας.
 Κ. Πρόεδρε,
 Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που η επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου, στην οποία είστε και Πρόεδρος, προέκρινε 6 ονόματα, από τις 50 σχεδόν προτάσεις πολιτών και φορέων, σχετικά με την ονοματοθεσία της Νέας Πλατείας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Τα 6 αυτά ονόματα, αποφασίστηκε, να εισαχθούν σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε το ανώτατο όργανο του Δήμου να αποφασίσει για την ονοματοθεσία της Πλατείας.

Από τον Ιανουάριο, 6 μήνες τώρα, που το θέμα, με απόφαση του Δημάρχου, τέθηκε σε λαϊκή διαβούλευση, ώστε οι πολίτες του Ρεθύμνου να προτείνουν ονόματα για τη νέα πλατεία, το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε πολίτες, κοινωνικές ομάδες και Συλλόγους, που μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων, τίθενται υπέρ ή κατά της μίας ή της άλλης πρότασης σχετικά με την ονοματοθεσία της συγκεκριμένης πλατείας.
Από τη στιγμή που η επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου έχει καταλήξει σε 6 ονόματα, εδώ και τρεις μήνες, δεν κατανοούμε το λόγο της καθυστέρησης εισαγωγής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επειδή δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα στην αργοπορία εισαγωγής του θέματος, ζητάμε να μπει το θέμα της ονοματοθεσίας της Νέας Πλατείας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αποκτήσει, επιτέλους, η πλατεία όνομα και ταυτότητα και να σταματήσει όλη αυτή η ακατάσχετη ονοματολογία, που 6 μήνες τώρα απασχολεί τις σελίδες του τοπικού Τύπου. Νίκος Δερεδάκης Αντώνης Μαυράκης Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;