Πρόταση για το θέμα του Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου

Ρέθυμνο, 10 Μαρτίου 2009
 Προς Τον Πρόεδρο Του Δημοτικού Συμβουλίου
 Κοινοποίηση 1. Δήμαρχο Ρεθύμνης
 2. Δημοτικούς Συμβούλους

 Κύριε Πρόεδρε,
Με έντονο σκεπτικισμό και προβληματισμό παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τα όσα διαδραματίζονται σχετικά με το θέμα του ορισμού του Αντιπροέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου. Σας υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4/3/2009 και επειδή απ’ την αρχή φάνηκε ακανθώδες, με δική μας πρόταση παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/3/2009, το οποίο όμως αναβλήθηκε, άγνωστο για πότε.
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς «νομομαχίας»
 μεταξύ εκπροσώπων των δύο δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι αναφερόμενοι σε νόμους, εδάφια και παραγράφους, προσπαθούν να πείσουν αλλήλους για το δίκαιο της άποψής τους. Στο θέμα ενεπλάκη και ο νομικός Σύμβουλος του Δήμου, ο οποίος γνωμοδότησε υπέρ της μιας άποψης, μην πείθοντας όμως τα μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία απειλούν ότι θα καταφύγουν στην Περιφέρεια για να προσβάλλουν την όποια απόφαση.
Επειδή το θέμα, αφενός, είναι πολύ λεπτό και αφετέρου για να μην διασύρεται ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου με προσβολή των αποφάσεών του, σας καλούμε να ζητήσετε εγγράφως γνωμοδότηση από το νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα αποδεχθούν αυτή τη γνωμοδότηση και έτσι το θέμα θα κλείσει άπαξ και διά παντός. Μάλιστα το θέμα δεν πρέπει να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν να έχετε στα χέρια σας τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902