Σύντομο βιογραφικό.

Ο Νίκος Ι. Δερεδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1968, όπου τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1997 διορίστηκε ως δάσκαλος και υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία του Ν. Ρεθύμνου. Το 2006 αποφοίτησε από το Διδασκαλείο Ρεθύμνου, μετά από δίχρονη μετεκπαίδευση σε θέματα Ειδικής Αγωγής. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ρεθύμνου, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Περιβολίων-Μισιρίων και Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.
Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου στις εκλογές του 2006, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό του Δημάρχου Γ. Μαρινάκη τον Ιανουάριο του 2009.
Σήμερα είναι Ταμίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου και Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου.

Είναι συγγραφέας δέκα βιβλίων με θεματολογία, κυρίως, από την Τοπική Ιστορία και τη Λαογραφία, ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και ομιλίες σε συνέδρια και εκδηλώσεις με θέματα από την Τοπική Ιστορία και την Εκπαίδευση.

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ημερίδες και συνέδρια σε διάφορα επιστημονικά πεδία, ενώ έχει συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή πολλών διεθνών συνεδρίων.

Έχει συνεχή αρθρογραφία στον Τοπικό Τύπο για θέματα πολιτικά, αυτοδιοικητικά, εκπαιδευτικά, συνδικαλιστικά, ιστορικά και κοινωνικά.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;