Περί ορθογραφίας, σύνταξης, καλαισθησίας και άλλων τινών


Ασφαλώς και δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας να εκκενώσει τα πεζοδρόμια της πόλης από τα παντός είδους δίκυκλα και ενίοτε τετράτροχα που τα έχουν κατακλύσει.

Δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στο κίνητρο που οδηγεί τους οδηγούς να σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω στο πεζοδρόμιο. Το θέμα, πάντως, είναι ότι με το στένεμα του οδοστρώματος των κεντρικών αρτηριών της πόλης και την ελαχιστοποίηση των θέσεων στάθμευσης για αυτοκίνητα, πάμπολλοι συμπολίτες μας έχουν στραφεί στα δίκυκλα. Αλλά και τα «Π», που καλώς τοποθέτησε ο Δήμος, σε κεντρικά σημεία, αποδεικνύονται ενεπαρκή για το πλήθος των μηχανακιών.

Η αιτία, όμως, του σημερινού σημειώματος είναι η επιστολή-ανακοίνωση που η Δημοτική Αστυνομία τοποθέτησε πάνω στα δίκυκλα που βρίσκονταν σταθμευμένα πάνω στα πεζοδρόμια. Η συγκεκριμένη επιστολή, εκτός της έλλειψης καλαισθησίας, όσον αφορά στη μορφοποίηση του κειμένου, βρίθει ορθογραφικών και συντακτικών λαθών.

Θωρώ ότι ένα δημοτικό έγγραφο πρέπει να «χτενίζεται» πριν δημοσιοποιηθεί. Ειδάλλως αναδεικνύει την προχειρότητα που δεν θεωρώ ότι χαρακτηρίζει ούτε την πολιτική ηγεσία ούτε τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;