Όχι στο κλείσιμο του Τούρκικου Σχολείου.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Αποστόλη Κλινάκη, την περασμένη Τρίτη στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων στη Νομαρχία, σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του Ρεθύμνου. Ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα του ιστορικού 1ου Δημοτικού Σχολείου, γνωστού ως «Τούρκικο».


Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τη Σχολική στέγη. Είναι, επίσης, γνωστό το ενδιαφέρον που τα τελευταία χρόνια δείχνει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την απόκτηση του κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου για να στεγάσει γυμνασιακές τάξεις. Γνωστό είναι, επίσης, το ενδιαφέρον του Δήμου Ρεθύμνου για την απόκτηση του ίδιου κτηρίου για να το μετατρέψει σε πολιτιστικό χώρο.

Αυτές οι αξιώσεις, όπως πληροφορηθήκαμε, διατυπώθηκαν στην προχθεσινή συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να κλείσει το Τούρκικο σχολείο, με το σκεπτικό ότι έχει λίγους μαθητές.

Αυτές οι αξιώσεις, κι απ’ τις δύο πλευρές, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες και ανυπόστατες. Το Τούρκικο είναι το παλιότερο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το σήμα κατατεθέν της πρωτοβάθμιας ρεθεμνιώτικης εκπαίδευσης. Επίσης, είναι το σχολείο που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των κατοίκων της παλιάς πόλης.

Το πρόβλημα της μείωσης του μαθητικού δυναμικού μπορεί και πρέπει να λυθεί με την αλλαγή των ορίων μεταξύ των όμορων σχολείων και ειδικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου, που ασφυκτιά, κυριολεκτικά, παρ’ όλες τις κτιριολογικές επεκτάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει.

Κλείνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε την ευχή μας, οι παραπάνω σκέψεις και προτάσεις να μείνουν στο επίπεδο των σκέψεων και μόνο. Εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να παραμείνουν μόνο σκέψεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;