Δημοτικά καταστήματα στο σχολείο!

 

Συνεχίζοντας την έρευνά μου στο Αρχείο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων, συνάντησα ένα έγγραφο που το διάβασα 2-3 φορές για να πιστέψουν τα μάτια μου ότι αυτά που έγραφε ήταν αληθινά!

Το έγγραφο, με ημερομηνία 19/10/1989, είναι συνταγμένο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και έχει αποδέκτη τον Νομάρχη Ρεθύμνου. Είναι η περίοδος που βρίσκεται υπό μελέτη η ανέγερση την νέας πτέρυγας του Σχολείου.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Βουλγαρέλη, σε επίσκεψη τους στο Γραφείο Σχολικής Στέγης της Νομαρχίας, τους ανακοινώθηκε η απόφαση της υπηρεσίας να δημιουργήσει υπόγεια καταστήματα στην υπό ανέγερση νέα πτέρυγα του σχολείου, για να έχει κάποια έσοδα ο Δήμος από την ενοικίασή τους!

Απ’ ό,τι αντιλαμβανόμαστε από το έγγραφο, η μελέτη προέβλεπε να ξεμπαζωθεί μέρος της υπερυψωμένης αυλής του σχολείου, στο βόρειο τμήμα της, που ακουμπά στη σημερινή λεωφόρο Παχλά και που έχει αρκετά μεγάλη υψομετρική διαφορά με το οδόστρωμα και κατά μήκος της να κατασκευαστούν καταστήματα!

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται, εκτός των άλλων, ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεριζωθούν τα πεύκα και οι ευκάλυπτοι που και σήμερα βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της αυλής και στο σχολείο δεν θα υπάρχει κανένα δέντρο. Και συνεχίζει ότι «ο Δήμος δεν θα σωθεί από τα χιλιάρικα που θα παίρνει ενοίκιο από τα καταστήματα του σχολείου μας. Έχει ακίνητα να τα αξιοποιήσει και να δημιουργήσει Δημοτικές επιχειρήσεις».

Εκ του αποτελέσματος, η πίεση και η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, φαίνεται να έπιασε τόπο κι έτσι δεν κατασκευάστηκαν τα δημοτικά καταστήματα στην πρόσοψη του Σχολείου!

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;