Η χορωδία του Μουσικού Καρπού τραγούδησε Γ. Χατζηνάσιο

 


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου το βράδυ η συναυλία της χορωδίας του Μουσικού Καρπού, που ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, στον «ταξιδιώτη του ονείρου», Γιώργο Χατζηνάσιο.

Από νωρίς το απόγευμα, ο φιλόξενος αύλειος χώρος του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας, «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», στον ιστορικό λόφο του Τιμίου Σταυρού, άρχισε να πλημμυρίζει από κόσμο που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη μοναδική αυτή συναυλία. Στα τρία αμφιθεατρικά, καταπράσινα από χορτάρι, επίπεδα του χώρου, οι περισσότερες από 350 αναπαυτικές καρέκλες του Κέντρου, αποδείχτηκαν λίγες για τις εκατοντάδες του μουσικόφιλου ρεθεμνιώτικου κοινού, και φίλων του Μουσικού Καρπού, με την προσεκτική και επιμελημένη ταξιθεσία, όμως, να μην αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Η χορωδία του Μουσικού Καρπού, που για μια φορά ακόμα αποτελούταν, εκτός από μικρά παιδιά, αλλά και από τους γονείς τους, με τα πολύχρωμα μπλουζάκια τους, σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα, εμφάνιζαν μια φαντασμαγορική πανδαισία χρωμάτων, που μαγνήτιζε το βλέμμα των παρισταμένων.

Στις 20.45 ακριβώς, όπως άλλωστε όριζε το πρόγραμμα, που κατά πάγια τακτική, σε όλες τις συναυλίες του Μουσικού Καρπού, δεν παρεκκλίνει καθόλου, ανέβηκε στο πόντιουμ ο γνωστός μουσικός και διευθυντής της χορωδίας, Αντώνης Μαυράκης, περιστοιχισμένος από τον Σπύρο Ξενιτόπουλο στο ακορντεόν και την Ιωάννα Χριστοδουλάκη στην τρομπέτα.

Οι χορωδοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις διασκευασμένες από τον Αντώνη Μαυράκη μεγάλες, διαχρονικές επιτυχίες του Γιώργου Χατζηνάσιου, ενώ σε ένα μεγάλο video wall εμφανίζονταν οι στίχοι των τραγουδιών, παροτρύνοντας τους παρευρισκόμενους να σιγοτραγουδούν μαζί με την χορωδία. Ενδιάμεσα στα τραγούδια, ο γράφων, παρουσίαζε στοιχεία από τη ζωή του Γιώργου Χατζηνάσιου, αλλά και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, άγνωστες στο ευρύ κοινό, για την ιστορία του κάθε τραγουδιού.

Δύο περιστατικά λιποθυμίας μικρών χορωδών, λόγω της ζέστης, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και παρευρισκόμενους γιατρούς, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε προβλεφθεί, χωρίς να επισκιάσουν τη ροή της συναυλίας.

Μετά το πέρας της συναυλίας, ο Αντώνης Μαυράκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον οικοδεσπότη, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Πρόδρομο, ο οποίος πίστεψε από την αρχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος, κάτω από τις καυτές ακτίνες του μεσημεριανού ήλιου, βοήθησε στην τοποθέτηση των καθισμάτων. Ο Σεβασμιότατος, σε μια αποστροφή του λόγου του, κατά τον χαιρετισμό του και αφού συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον εμπνευστή Αντώνη Μαυράκη, κοιτάζοντας τον νυχτερινό ουρανό, με νόημα σημείωσε, ότι «ο ουρανός απόψε είναι χωρίς αστέρια, αφού τα αστέρια έχουν κατέβει κάτω και βρίσκονται ανάμεσά μας!».


Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα. Μαίρη Λιονή, αφού συνεχάρη κι αυτή τον «φίλο της Αντώνη» σημείωσε ότι η Αντιπεριφέρεια στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει, πάντα, τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας, από άτομα του Ρεθύμνου.

Με χαρά και ανυπομονησία περιμένουμε τη συνέχεια τέτοιων ποιοτικών μουσικών εκδηλώσεων που δίνουν βήμα έκφρασης και δημιουργίας στους Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες, μικρούς και μεγάλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου