Η γιορτή αθλητισμού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

 



Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή αθλητισμού στο 10ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου. Με σύνθημα, «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΥΓΕΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ», οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με την καθοδήγηση του γυμναστή Νίκου Μπαλασίδη, οργάνωσαν μια πλειάδα αθλητικών  κινητικών και εικαστικών δραστηριοτήτων με αφορμή την ημέρα.

Στο πρώτο διδακτικό δίωρο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, σε άψογους συνδυασμούς και με πλήρη συγχρονισμό εκτέλεσαν μια σύγχρονη μουσικοκινητική χορογραφία αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των εκπαιδευτικών που σε θέση θεατών παρακολουθούσαν τους μαθητές τους.




Στο δεύτερο διδακτικό δίωρο, όλο το σχολείο επισκέφθηκε το παρακείμενο καινούργιο και σύγχρονο δημοτικό γήπεδο του Τσεσμέ. Εκεί τους περίμενε ο προπονητής της ΔΟΞΑΣ ΠΛΑΤΑΝΕ Στέλιος Δελήμπασης, μαζί με το μέλος του Συμβουλίου Νίκου Τσιμπούκα, οι οποίοι είχαναπό το πρωί προετοιμάσει τον αγωνιστικό χώρο, με φυσικό χλοοτάπητα, για να δεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Με την καθοδήγηση και την εποπτεία των εκπαιδευτικών του σχολείου οι μαθητές έπαιξαν ποδόσφαιρο, ενώ ακολούθησε και αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών! Στο τέλος, κατάκοποι οι μαθητές απόλαυσαν πλούσιο κέρασμα που προσέφερε η ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ, καθώς και η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ που χρησιμοποιεί το γήπεδο για τις προπονήσεις της.




Στο τρίτο διδακτικό δίωρο οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο, όπου με τη βοήθεια της εικαστικού Θεόκλης Δημητροπούλου, σχεδίασαν και χρωμάτισαν τα γράμματα του συνθήματος της ημέρας, ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΥΓΕΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. Με τη λήξη του σχολικού ωραρίου οι μαθητές του σχολείου σχημάτισαν με τα γράμματα το σύνθημα, κλείνοντας, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα του αθλητισμού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που με τον τρόπο του ο καθένας, βοήθησαν για την άρτια οργάνωση της απαιτητικής αυτής ημέρας.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου