Νέα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Ρεθύμνου

 



Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικών θεμάτων της ΚΕΔΗΡ με θέμα, κυρίως, τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Τα φετινά Χριστούγεννα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Έτσι, η Επιτροπή, ομόφωνα, αποφάσισε να αλλάξει στοχοθεσία, δίνοντας έμφαση στον εορταστικό διάκοσμο της πόλης που, κατά γενική ομολογία, είναι ιδιαίτερα φτωχός τα τελευταία χρόνια, αφού δεν έχει ανανεωθεί την τελευταία 12ετία.

Η ΠΑΙΧΝΙΔΟΧΩΡΑ θα διατηρηθεί, έστω κατ’ όνομα, τα φετινά Χριστούγεννα, περιοριζόμενη, όμως, σε ένα αξιοπρεπές και μεγάλο  «Σπίτι του Αη Βασίλη», που θα δημιουργηθεί μέσα στο Σπίτι του Πολιτισμού. Ο υπερυψωμένος εξωτερικός χώρος του Σπιτιού του Πολιτισμού, από την πλευρά της Πλατείας Μικρασιατών, θα διακοσμηθεί κατάλληλα και θα διαμορφωθεί ως αυλή του Σπιτιού του Αη Βασίλη, ενώ το μεταλλικό, φουτουριστικό δέντρο, που είχε τοποθετηθεί πέρυσι θα αλλάξει όψη και θα γεμίσει χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια. Η υπόλοιπη Πλατεία Μικρασιατών θα διατεθεί για τοποθέτηση παιχνιδιών Λούνα-Παρκ.

Όψη θα αλλάξει και η Πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα τοποθετηθεί το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου. Πρόκειται για ένα καινούργιο πανύψηλο και εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα ομοιάζει με αληθινό, και θα περιστοιχίζεται και από μια καινούργια «φάτνη». Στόχος είναι η κεντρικότερη πλατεία της πόλης να αποτελέσει πόλο έλξης των Ρεθεμνιωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης.

Έμφαση θα δοθεί και στη νέα πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα, που και σε αυτήν θα τοποθετηθεί ένα καινούργιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ καινούργια στολίδια θα τοποθετηθούν στις κολώνες οδοφωτισμού της οδού Άγγελου Σικιελιανού που οδηγεί στην πλατεία.

Θα καταβληθεί προσπάθεια να διακοσμηθεί χριστουγεννιάτικα και η πλατεία 4ων Μαρτύρων, ενώ για πρώτη χρονιά θα διακοσμηθεί και θα φωτιστεί και το υψηλόκορμο κυπαρίσσι που δεσπόζει έξω από το Δημαρχείο.

Τέλος, νέα, μεγάλα στολίδια, νέας τεχνολογίας, ύψους 1,70 μ. θα τοποθετηθούν στις κολώνες οδοφωτισμού στις κεντρικές οδούς της πόλης, ενώ όλος ο υπάρχων χριστουγεννιάτικος διάκοσμος θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί στην περιφέρεια του κέντρου της πόλης. Επίσης, έμφαση θα δοθεί και στους οικισμούς οι οποίοι, μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων, κυρίως, θα μπορούν, μέσω του Δήμου, να διακοσμήσουν τα χωριά τους.

Στην επιτροπή τέθηκε ως θέμα και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της παραλιακής λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, που είναι όμως αρμοδιότητα και ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου. Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει αίτημα στο Λιμενικό Ταμείο ώστε να διακοσμηθεί και ο συγκεκριμένος δρόμος, που αποτελεί τον κεντρικότερο δρόμο αναψυχής της πόλης, καθώς, επίσης και να αξιοποιηθεί ο «τυφλός» τοίχος του Κτηρίου «Δελφίνι» για χριστουγεννιάτικη φωτεινή διακόσμηση.

Η πρόταση, να τοποθετηθεί ηχητικό σύστημα σε όλες τις κεντρικές οδούς της πόλης, ώστε να ακούγεται χριστουγεννιάτικη μουσική σε όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων, βρήκε θετική απήχηση, μένει όμως να κοστολογηθεί και να επιλυθούν τεχνικές λεπτομέρειες.

Ας ελπίσουμε τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, να παρουσιάσει το Ρέθυμνο μια νέα εικόνα, πιο φωτεινή και εορταστική, που θα φωτίσει τις ψυχές όλων μας σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;