Covid 19: Όπως λέμε, Γάτα-ποντίκι!




Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, μου θυμίζουν την ιστορία στα cartoons με τη γάτα και τα ποντίκια.

Ήταν μια φορά, που λέτε, σε ένα σπίτι πολλές οικογένειες ποντικών. Όλη μέρα σουλάτσερναν ανενόχλητα τα ποντίκια χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Μια μέρα εμφανίστηκε στο σπίτι μια γάτα. Την είχε φέρει ο ιδιοκτήτης. Επιτόπου επικράτησε πανικός στην κοινότητα των ποντικών. Οι φήμες για την αγριότητα της γάτας και για το πόσο αιμοβόρα ήταν έδιναν κι έπαιρναν. Τα ποντίκια κλείστηκαν στις τρύπες τους και παρατηρούσαν τη γάτα, με το αργό της βήμα, να πηγαίνει πάνω κάτω. Πού να τολμήσουν να ξεμυτίσουν τα έρμα τα ποντίκια! Πού και πού μάθαιναν ότι η άγρια γάτα είχε κατασπαράξει κάποιο από τα ποντίκια του σπιτιού. Κουνούσαν περίλυπα το κεφάλι τους κι έμπαιναν όλο και πιο βαθιά στις τρύπες τους.
Ο χρόνος περνούσε με τα ποντίκια να περνούν όλη σχεδόν τη μέρα τους μέσα στις τρύπες τους. Είχαν μπαϊλντίσει με την κλεισούρα. Τα πιο θαρραλέα άρχισαν σιγά σιγά να ξεμυτίζουν. Άκουγαν από μακριά τα βήματα της γάτας αλλά δεν την έβλεπαν πουθενά. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και τα υπόλοιπα ποντίκια. Άρχισαν πλέον να επανέρχονται στην καθημερινότητά τους και χαζογελούσαν μεταξύ τους για το πόσο ανόητα ήταν που φοβήθηκαν τόσο αναίτια μια γάτα.
Κάποια μεμονωμένα περιστατικά, που η γάτα έτρωγε κάποια γέρικα ποντίκια, δεν τα πτοούσαν καθόλου. Αυτά, συνέχιζαν ανέμελα την καθημερινότητά τους.
Τα θύματα όμως άρχισαν να πληθαίνουν. Η γάτα έβρισκε, πλέον, καθημερινά μπροστά της όσα ποντίκια ήθελε! Το γεύμα της ήταν εξασφαλισμένο!
Άδικα οι σοφοί γέροι ποντικοί προειδοποιούσαν τα μικρά ποντικάκια να προσέχουν! Τα λόγια τους έπεφταν στο κενό… Και οι οικογένειες των ποντικών όλο και ξεκληρίζονταν…
Ας μην ξεχνιόμαστε λοιπόν! Η γάτα θα είναι πάντα γάτα και τα ποντίκια θα παραμένουν ποντίκια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου