"Εργοστάσιο Σοκολάτας". Αποκριάτικη γιορτή στο 10ο Δημοτικό Σχολείο


 Μια πρωτότυπη και ευφάνταστη αποκριάτικη γιορτή διοργάνωσε και φέτος το 10ο Δημοτικό Σχολείο.
Έχοντας την εμπειρία από την περυσινή αντίστοιχη, άκρως επιτυχημένη, εορταστική εκδήλωση με τον θεματικό τίτλο «Λούνα Πάρκ Καραμέλα», οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αποφάσισαν για τις φετινές απόκριες να πράξουν κάτι ανάλογο. Οι εκπαιδευτικοί Μαρία Πρινιωτάκη και Νίκος Μπαλασίδης πρότειναν στον Σύλλογο Διδασκόντων ένα νέο project που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό.



Το όλο εγχείρημα στηρίχθηκε στη γνωστή ταινία Εργοστάσιο Σοκολάτας με τον Τζόνι Ντεπ. Οι μαθητές, όλο το προηγούμενο διάστημα θα έβλεπαν μαζί με τους δασκάλους τους την ταινία κάνοντας κάποιες εργασίες «δοκιμασίες», εικαστικού, κυρίως περιεχομένου, βασισμένες στην ταινία, προκειμένου να κερδίσουν το χρυσό εισιτήριο εισόδου στο εργοστάσιο.





 Όλη αυτή η διαδικασία δημιούργησε ένα κλίμα ευφορίας και προσμονής στους μαθητές για την ημέρα της γιορτής. Μέσα στο εργοστάσιο θα έπαιζαν διάφορα παιχνίδια, βοηθούμενοι από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης, που ήταν οι Ούμπα-Λούμπα, από την ομώνυμη ταινία. Με τη συμμετοχή τους σε κάθε παιχνίδι, οι μαθητές κέρδιζαν μια χρυσή κάρτα που θα την εξαργύρωναν στο ταμείο του εργοστασίου με κάποια σοκολάτα, ή μαζεύοντας 4 ή 5 κάρτες μπορούσαν να κάνουν βόλτα με ξυλοπόδαρα ή να μπουν στο τρομπολίνο, που για μια χρονιά ακόμη μας προσέφερε ευγενικά το Calccetto.


Η Χρυσή κάρτα εξαργύρωσης στο ταμείο.

Τα παιχνίδια που επιλέχτηκαν ήταν απλά, ευφάνταστα, που προήγαγαν τη συνεργατικότητα των μαθητών. Για την κατασκευή και τη χρήση τους, που έγινε με τη βοήθεια των μαθητών, χρησιμοποιήθηκαν απλά υλικά που υπήρχαν στο σχολείο καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά. Στις κατασκευές βοήθησαν καταλυτικά ο εικαστικός του σχολείου, Γιώργος Σουρμελής και ο δάσκαλος του Τ.Ε. Νίκος Μιζαντζίδης. Ο αύλειος χώρος του σχολείου χωροθετήθηκε με θρανία, κώνους και κορδέλα σήμανσης, ώστε να υπάρχει μια κυκλική διαδρομή ανάμεσα στα παιχνίδια, αλλά και να οριοθετηθεί ο χώρος του κάθε παιχνιδιού. Σε κάθε παιχνίδι τέθηκε επικεφαλής ένας εκπαιδευτικός βοηθούμενος από μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
Τα παιχνίδια ήταν:

ΣΟΥΠΕΡ-ΝΤΟΥΠΕΡ ΣΚΙΟΥΡΟΣ: Τα παιδιά κλέβουν ξηρούς καρπούς ενώ ένας μαθητής, με κλειστά μάτια, προσπαθεί να τους αποτρέψει χτυπώντας τους με αφρολεξένιο ραβδί.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Οι μαθητές παίζουν «χαλασμένο τηλέφωνο» προσπαθώντας να ακούσουν και να μεταφέρουν σωστά τη μυστική συνταγή μέσα από πλαστικούς ηλεκτρολογικούς σωλήνες.

ΤΥΦΛΟ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ: Οι μαθητές με κλειστά τα μάτια προσπαθούν να δημιουργήσουν σαν παζλ ένα γιγάντιο γλειφιτζούρι.

ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ: Μαθητές πετάνε σαϊτες (μύγες) από τις κερκίδες και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τις πιάσουν με απόχες.

ΒΑΛΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ: Οι μαθητές προσπαθούν να βάλουν μπαλάκια του πινγκ-πονγκ σε φελιζολένια μπισκότα.

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΟ ΤΡΟΜΠΟΛΙΝΟ: Τα παιδιά εξαργυρώνοντας τις κάρτες τους κάνουν τρομπολίνο.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΙΣΤΟΣ: Ιστός από λάστιχα που τα παιδιά πρέπει να περάσουν με προσοχή χωρίς να τον αγγίξουν.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΗΧΑΝΗ: Με το αλεξίπτωτο πρέπει να σημαδεύουν σωστά και να ρίξουν τα μπαλάκια σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

ΨΑΡΕΨΤΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ: Οι μαθητές προσπαθούν να ψαρέψουν με μαγνήτη καπάκια-καραμέλες.

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΛΩΝΟΥΝ: Ανταλλάσσοντας κάρτες παίζουν με τα ξυλοπόδαρα.

Το τρακτέρ του εργοστασίου έκλεψε την παράσταση.

Εντυπωσιακά ήταν τα δυο μουσικοκινητικά δρώμενα των Ούμπα-Λούμπα μαθητών, στην αρχή και στη μέση της εκδήλωσης, ενώ το χειροκρότημα έκλεψαν οι χορογραφίες που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προετοιμάσει οι μαθητές των ανώτερων τάξεων.








Οι μαθητές όλου του σχολείου είχαν φέρει τα δικά τους εδέσματα. Έτσι στήθηκε ένας τεράστιος  λαχταριστός μπουφές σε μία αίθουσα και εθελοντές γονείς βοήθησαν για τη γρήγορη και με τάξη εξυπηρέτηση των μαθητών.






Μετά το τέλος της γιορτής, μαθητές και εκπαιδευτικοί καθάρισαν τον χώρο, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο για λειτουργία!
Ήταν πράγματι μια εξαιρετική γιορτή, που γίνεται πλέον θεσμός στο 10ο δημοτικό σχολείο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της εκδήλωσης, διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ οι εθελοντές γονείς βοήθησαν τα μέγιστα!











Τους ευχαριστούμε όλους και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη αποκριάτικη δράση του 2021!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου