Νέα πλατεία στα Περιβόλια



Ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της δημοτικής περιόδου η κατασκευή πλατείας ανάμεσα στα ΟΤ 318 και 319. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, με την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής της θα γίνουν κάποιες μικροαλλαγές που θα κριθούν απαραίτητες.

Η συγκεκριμένη πλατεία, που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Κιλελέρ και Ειρήνης, είναι έκτασης 434 τ.μ. και προήλθε από εισφορά γης των παρόδιων ιδιοκτητών, σύμφωνα με τις επιταγές του σχεδίου πόλεως. Πρέπει να αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη μόλις πλατεία στην περιοχή των Περιβολίων, βόρεια της ΠΕΟ, με την πρώτη να βρίσκεται ανατολικά της οδού Πόντου. Μιά τρίτη πλατεία βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο ΙΒΙΣΚΟΣ.

Η πλατεία ανατολικά της οδού Πόντου

Στη νέα πλατεία προβλέπεται πλακόστρωση που θα παραπέμπει χρωματικά στον αμμώδη βυθό της θάλασσας, επιστύλια φωτιστικά, καθιστικά καθώς και η φύτευση πέντε υψηλόκορμων δέντρων. Στο ανατολικό της τμήμα θα υπάρξει μια μακρόστενη λωρίδα με χαμηλή φύτευση, θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων καθώς και κάδοι απορριμμάτων. Τέλος, στο βόρειο τμήμα της έχουν προβλεφθεί τρεις θέσεις στάθμευσης.
Η νέα πλατεία υπό κατασκευή

Είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές των Περιβολίων, ανάμεσα σε νεόδμητες πολυκατοικίες, οικίες και ξενοδοχειακές μονάδες και είναι σίγουρο ότι θα προσδώσει υπεραξία στην περιοχή και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Είναι ευχής έργον να κατασκευαστούν και οι υπόλοιπες πλατείες και παιδικές χαρές της περιοχής που προβλέπονται από το σχέδιο πόλεως, ώστε τα Περιβόλια να αναπτυχθούν ως ενα πρότυπο προάστιο της πόλης του Ρεθύμνου. Άλλωστε, δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι, τα τελευταία χρόνια, εν μέσω κρίσης, τα Περιβόλια παρουσιάζουν μια μοναδική οικοδομική και εμπορική άνοδο και ανάπτυξη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;