Πεζοδρόμια γύρω από τα ΣχολείαΤα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αναβάθμιση των πεζοδρομίων στην πόλη του Ρεθύμνου και δίνεται δημόσιος χώρος στον πεζό. Αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, πλην κραυγαλέων εξαιρέσεων, είναι απόλυτα σωστό.
Δυστυχώς, σε ορισμένες περιοχές τα πεζοδρόμια απουσιάζουν εντελώς ή είναι υπερβολικά στενά, χωρίς να εξυπηρετούν τον σκοπό τους. Το πρόβλημα επιτείνεται όταν οι περιοχές και οι οδοί αυτές είναι γύρω από σχολεία, που εκεί, πραγματικά, τα πεζοδρόμια είναι άκρως απαραίτητα,  μιας και καθημερινά χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες ανήλικους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, μεγάλο θέμα υπάρχει στους δρόμους που οδηγούν στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου και ειδικότερα στην οδό Ασκούτση, που είναι η κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Εκεί, η έλλειψη πεζοδρομίων είναι παραπάνω από εμφανής, εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τους μαθητές αλλά και τους γονείς που καθημερινά ανεβοκατεβαίνουν για το σχολείο. Ειδικά στην δεξιά πλευρά της οδού Ασκούτση υπάρχει παντελής έλλειψη πεζοδρομίου, ενώ από την αριστερή το πλάτος τους δεν είναι αρκετό.
Επίσης, μεγάλο θέμα υπάρχει γύρω από το 13ο Δημοτικό σχολείο στον Μασταμπά. Ειδικά στην οδό Κονδυλάκη, που είναι δρόμος μεγάλη κυκλοφορίας οχημάτων, και από τις δύο της πλευρές, και επί της οποίας διαμένουν πολλοί μαθητές του σχολείου τα πεζοδρόμια είναι υπερβολικά στενά, με αποτέλεσμα, σε καθημερινή βάση, οι μαθητές να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα για να πάνε στο σχολείο τους. Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και στην οδό Ψυχουντάκη, που κι εκεί τα πεζοδρόμια είναι από ανύπαρκτα έως ελλιπή.
Ακόμα, μείζον πρόβλημα εγείρεται και στη σχολική περιφέρεια του 3ου Δημοτικού σχολείου στη Σωχώρα. Κι εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα πεζοδρόμια που οδηγούν στο σχολείο.
Μικρότερα, αλλά εξίσου σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σχολεία, τόσο της πόλης αλλά και της περιφέρειας, που στον χώρο που διατίθεται για το συγκεκριμένο άρθρο δεν μπορούν να αναπτυχθούν.
Πρέπει, πάντως, να γίνει αντιληπτό ότι η ασφάλεια του πεζού και ειδικά των μαθητών οφείλει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα. Δεσμευόμαστε ως δημοτική παράταξη ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ότι θα θέσουμε σε πρώτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο θέμα αφού η ευαισθησία όλων μας και ιδίως του επικεφαλής Θοδωρή Νίνου είναι δεδομένη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Μια κουμπαριά που άλλαξε… κουμπάρο!