Οι τελευταίες δράσεις της χρονιάς


 
Με δύο πολύ σημαντικές δράσεις έκλεισε η φετινή χρονιά για την ΣΤ2 τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου. Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Παναγιώτης Αποστολάκης.
Το προηγούμενο διάστημα οι δάσκαλοι της ΣΤ τάξης, Νίκος Κοϊνάκης και Νίκος Δερεδάκης είχαν ασχοληθεί διεξοδικά με το γενετικό σύστημα που ήταν η τελευταία ενότητα του μαθήματος της Φυσικής. Ο κ. Αποστολάκης μίλησε στους μαθητές με απλά λόγια για τα γεννητικά όργανα, την κύηση, για διάφορες αρρώστιες καθώς και για τις μεθόδους αντισύλληψης, ενώ απάντησε με υπομονή και με υποδειγματικό τρόπο στις ερωτήσεις των παιδιών για αυτό το «δύσκολο» θέμα. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου επισκέφθηκε Δημοτικό σχολείο του Ρεθύμνου και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ τάξης γι αυτή την πρωτοβουλία τους.

Δυο μέρες μετά, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης κάλεσαν τον Πρόεδρο της Επιτροπής ονοματοθεσίας του Δήμου Ρεθύμνου και Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σκορδίλη καθώς και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θοδωρή Νίνο για να τους παρουσιάσουν την εργασία τους με θέμα «Το οδωνυμικό της περιοχής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου».

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι μαθητές είχαν καταγράψει τις οδούς που περιλαμβάνει η περιοχή του σχολείου τους, είχαν βρει βιογραφικά στοιχεία για τις προσωπικότητες που είχαν δώσει το όνομά τους στις οδούς, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία για τις οδούς, όπως: κατάστασή τους, δενδροφύτευση, αν υπήρχαν σε αυτές οικίες ή καταστήματα ή κάποιο χαρακτηριστικό κτήριο ή μνημείο. Όλα αυτά τα στοιχεία αποτυπώθηκαν σε έναν καλαίσθητο χάρτη που τοποθετήθηκε σε εμφανές σημείο στο προαύλιο του σχολείου.

Τόσο ο κ. Σκορδίλης όσο και ο κ. Νίνος συνεχάρησαν τους μαθητές γι αυτή την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκαν αυτή η ιδέα να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία ώστε να υπάρξει μια όσο το δυνατόν καλύτερη χαρτογράφηση των οδών του Ρεθύμνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου