Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ρεθύμνου


 

Την Τρίτη 28 Μαρτίου οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, μαζί με τον δάσκαλό τους κ. Νίκο Δερεδάκη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ρεθύμνου. Εκεί τους περίμενε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσος Παπαδουράκης. Οι μαθητές από τις προηγούμενες ημέρες είχαν προετοιμάσει μια λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του σχολείο τους.


Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, άνοιξαν τα μικρόφωνα και εξέθεσαν στον κ. Πρόεδρο τα προβλήματα καθώς και άλλες απορίες που είχαν. Ο κ. Παπαδουράκης με υπομονή άκουσε όλα τα προβλήματα και τις απόψεις των μαθητών, τους εξήγησε τη λειτουργία του Δήμου και τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυση των προβλημάτων.

Στο τέλος τους περίμενε ένα υγιεινό κέρασμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά που θα επισκεφθούν το Δημαρχείο στο πλαίσιο της εργασίας που κάνουν για το οδωνυμικό της περιοχής του σχολείου.



Στη συνέχεια οι μαθητές κατέβηκαν στο ισόγειο του κτηρίου όπου η κα. Όλγα Πλαϊτη τους ενημέρωσε για το Δημοτολόγιο και για τις οικογενειακές μερίδες.

Η εμπειρία ήταν μοναδική για τα παιδιά, αφού για πρώτη φορά κάθισαν στις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων και ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα θέματα της πόλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;