Καν' το να ακουστεί!


 
Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ρέθυμνο το 4ο πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου. Να πούμε εδώ ότι το European School radio, είναι ένα web radio, ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο δηλαδή, που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από την αγάπη και το ανιδιοτελές μεράκι ορισμένων φωτισμένων εκπαιδευτικών, που με πολύ κόπο και προσωπικό χρόνο έστησαν όλο αυτό.


Στο κέντρο ΜΕΓΑΡΟ
 
Περίπου 900 μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο, από δημοτικά γυμνάσια και λύκεια βρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο ΜΕΓΑΡΟ όπου παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό θέαμα με μουσική, θεατρικά σκετς και χορούς που είχαν διοργανώσει το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου και το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου.

Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, η συνάντηση μεταφέρθηκε στο Πειραματικό γυμνάσιο στα Περιβόλια. Όλα τα σχολεία, με τις ραδιοφωνικές τους ομάδες, έστησαν τα περίπτερά τους, συμμετείχαν σε δρώμενα γνωριμίας, σε βιωματικά ραδιοφωνικά εργαστήρια και σε μια μαραθώνια, ζωντανή, ραδιοφωνική μετάδοση του τι ακριβώς συνέβαινε εκεί.
Στο Πειραματικό Γυμνάσιο
 
Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, ήταν σε εξέλιξη ένα ραδιοφωνικός μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «καν’ το ν’ ακουστεί» και θέμα «η τέχνη της επικοινωνίας». Τα σχολεία ανά την Ελλάδα έφτιαξαν ραδιοφωνικά σποτάκια και τραγούδια για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Πάνω από 250 οι συμμετοχές!
                                      Το λογότυπο της ραδιοφωνικής μας ομάδας
 
Η αφίσα που έφτιαξαν οι μαθητές
 
Την Παρασκευή το βράδυ, λοιπόν, στο Σπίτι του Πολιτισμού, έγινε η απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού. Η αίθουσα κατάμεστη από εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα.
Στο video wall η ανακοίνωση της βράβευσής μας.
 
 
Η τελετή βράβευσης
 
 
Η τελετή βράβευσης
 
 
Η χαρά στα μάτια των παιδιών!
 

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά. Μα αν δεν παινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει! Το σχολείο μου, το 5ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, με τη ραδιοφωνική ομάδα αποτελούμενη από μαθητές της τάξης μου, και τον Μανούσο από τη Δ’ τάξη, κερδίσαμε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό! Μεγάλη τιμή, αναμφίβολα, για την τάξη μου, για εμένα, για το σχολείο, για το Ρέθυμνο ολόκληρο. Οι εμπειρίες για τα παιδιά αυτό το διήμερο μοναδικές!

Αλλά και το Ρέθυμνο βρέθηκε στο επίκεντρο της μαθητικής ραδιοφωνίας αυτό το χρονικό διάστημα. Και ήταν και μια οικονομική ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, δέχτηκαν μια οικονομική ένεση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Το μόνο μελανό σημείο, αν μπορεί να ειπωθεί έτσι, ήταν η αίθουσα που έγιναν οι βραβεύσεις. Το Σπίτι του Πολιτισμού. Αποδείχθηκε υπερβολικά μικρό για να δεχτεί μια τόσο πολυπληθή εκδήλωση, που υπερέβαινε τα 500 άτομα!

Κι εδώ επανέρχεται η συζήτηση για την έλλειψη αιθουσών στο Ρέθυμνο που θα φιλοξενήσουν τέτοιες εκδηλώσεις. Αίθουσες που θα βοηθήσουν και την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού που είναι μηδενικός στην πόλη μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου