"Προεκλογικός" πυρετός



Εδώ και μέρες έχουμε μπει στην αποκριάτικη περίοδο. Κυνήγι θησαυρού, Τσικνοπέμπτη, καρναβάλι, το Ρέθυμνο ζει πια στον ρυθμό της Αποκριάς.

Τον χορό όπως πάντα ανοίγει το κυνήγι του θησαυρού. Που φέτος, οι «ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ» θέλουν να το βάλουν στα ρεκόρ Γκίνες, ως το μαζικότερο και πολυπληθέστερο ομαδικό παιχνίδι στον κόσμο. Στόχος που σίγουρα μπορεί να επιτευχθεί.

Σε αυτή την προκυνηγητική φρένίτιδα, που οι πάντες τρέχουν γα τους διαδικτυακούς γρίφους, οι ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ φαίνεται πως τίναξαν το παιχνίδι στον αέρα. Μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες απαιτήσεις του θεσμού και με τις εσωτερικές τριβές και φιλοδοξίες να ταλανίζουν την ιστορική ομάδα,  προκήρυξαν εκλογές για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή, μάλιστα, 10 Φεβρουαρίου κάλεσαν τις άλλες ομάδες στο κέντρο «Μέγαρο» για μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση. Κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της αυστηρά 1 λεπτό για να αναπτύξει τις «κυνηγητικές» της θέσεις. Σαν «κυνηγός» κι εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να μην συμμετέχω σε όλο αυτό. Παραθέτω λοιπόν, στο πνεύμα των ημερών, την προεκλογική ομιλία της ομάδας μου, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ-ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ.

«Κυνηγήνες και κυνηγόπουλα,

Δυστυχώς συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτή την προεκλογική περίοδο-παρωδία που με μοναδική ευθύνη των ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ οδηγηθήκαμε! Ως ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ δεν μπορούμε να σταθούμε ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ σε αυτό το διακύβευμα: Στην πλήρη υποβάθμιση του θεσμού του κυνηγιού, που συνειδητά το οδήγησαν οι ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν την εσωτερική κρίση που τους μαστίζει. Αλλά δεν μπορούμε να πετάμε την μπάλα στην κερκίδα, προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι χρόνο για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή θα σταθούμε θεματοφύλακες του ΚΥΝΗΓΙΟΥ. Είμαστε ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ και το γνωρίζετε. Αλλά σε αυτή την ιστορική στιγμή δεν θα σταθούμε ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.

Η προσωπικότητα και μόνο του αρχηγού μας είναι ικανή να βγάλει το κυνήγι από το τέλμα που κάποιοι το οδήγησαν. Κοιτάξτε μέτωπο! Καμαρώστε κορμοστασιά!

Ποιος μπορεί να μην εμπιστευθεί μια τέτοια ηγετική φυσιογνωμία;

ΔΑΓΚΩΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΘΡΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου