Επισημάνσεις για τους εορτασμούς της 150ετηρίδας του Αρκαδικού ολοκαυτώματος.


Τα σωματεία παρελαύνουν με τα λάβαρά τους στην παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου 1957 (Αρχείο ΔΚΒΡ, από το βιβλίο "ΑΡΚΑΔΙ 150 χρόνια εορτασμών").
Με αφορμή τους φετινούς εορτασμούς για τα 150 χρόνια για την ολοκαύτωση της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, θα ήθελα να καταθέσω δύο επισημάνσεις που προέρχονται από το νέο μου βιβλίο, που ήδη κυκλοφορεί, με τίτλο «ΑΡΚΑΔΙ 150 χρόνια εορτασμών».

1.      Όλα τα χρόνια οι παρελάσεις γίνονταν με ξεχωριστή λαμπρότητα και τα σωματεία παρέλαυναν με τα λάβαρά τους. Φέτος, με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα σωματεία δεν θα παρελαύνουν με τα λάβαρά τους παρά μόνο με την ελληνική σημαία.

2.      Για δεύτερη φορά, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, ανακηρύσσεται επίτιμος Δημότης της πόλεως του Ρεθύμνου Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας. Η πρώτη αφορούσε τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, όταν σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Ρέθυμνο το 1975 για τους εορτασμούς του Αρκαδίου. Η δεύτερη θα είναι φέτος και θα αφορά τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που επισκέπτεται το Ρέθυμνο για τον ίδιο λόγο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου