Αρκάδι 150 χρόνια εορτασμών


 
Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες το νέο βιβλίο του Νίκου Δερεδάκη με τίτλο «Αρκάδι 150 χρόνια εορτασμών».
Το βιβλίο αποτελεί μια πρωτότυπη καταγραφή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν γίνει για την αρκαδική εθελοθυσία από το 1866 μέχρι σήμερα. Από τις σελίδες του παρελαύνουν όλες οι πολιτικές προσωπικότητες του 19ου και 20ου αιώνα που επισκέφτηκαν το Ρέθυμνο και το Αρκάδι με αφορμή τον εορτασμό του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Ο Πρίγκιπας Γεώργιος, ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος, ο «εθνικός Κυβερνήτης» Ιωάννης Μεταξάς, ο Τσολάκογλου, ο «μαύρος καβαλάρης» Νικόλαος Πλαστήρας, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο «Διγενής» στρατηγός Γρίβας, ο Εθνάρχης Μακάριος, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, οι Απριλιανοί Παττακός και Μακαρέζος, αλλά και τελευταία, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο Κάρολος Παπούλιας, συναντιούνται στο «Ηρωικόν της Κρήτης Αρκάδι».

Τα κείμενα συμπληρώνουν και διαφωτίζουν πάνω από 150 υποσημειώσεις, που δίνουν στον αναγνώστη πληροφορίες για τα πρόσωπα, για τις πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις, αλλά και για μέρη και κτήρια του Ρεθύμνου που σήμερα δεν υπάρχουν.

Επίσης, 170 φωτογραφίες, πολλές απ’ αυτές ανέκδοτες, μεταφέρουν τον αναγνώστη στην ανάλογη εποχή, κάνοντας κατανοητή, εύληπτη και ευχάριστη την ανάγνωση του βιβλίου. 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;