Παρουσιάστηκε το βιβλίο "ΟΙ ΤΕΤΡΑΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΜΒΟΠΛΗΚΤΩΝ"


 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου η παρουσίαση του βιβλίου-εκπαιδευτικού προγράμματος «ΟΙ ΤΕΤΡΑΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΜΒΟΠΛΗΚΤΩΝ» που υλοποίησαν οι μαθητές της Ε2 τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Νίκου Δερεδάκη.
Η παρουσίαση έγινε στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου από τον φιλόλογο Γιώργο Φρυγανάκη, την Νηπιαγωγό Ρούλα Καλούδη-Καλαϊτζάκη και τον αρθρογράφο Μανώλη Καρνιωτάκη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι ίδιοι οι μαθητές, ενώ από τους μαθητές διαβάστηκαν και αποσπάσματα του βιβλίου.
Οι τετρακατοικίες των Βομβόπληκτων χτίστηκαν το 1948 από το Υπουργείο Ανοικοδόμησης για να στεγάσουν τους Ρεθεμνιώτες που είχαν καταστραφεί τα σπίτια τους από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του 1941. Πρόκειται για ένα συγκρότημα οκτώ κτηρίων, καθένα από τα οποία έχει τέσσερα διαμερίσματα. Οι Τετρακατοικίες βρίσκονται επί της οδού Ασκούτση, ανατολικά της σημερινής σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κα. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Σκορδίλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Θοδωρής Νίνος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης κ. Στάθης Κοντογιάννης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Κολιοραδάκης,  ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας κ. Νίκος Παπαδογιαννάκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Στεφανάκης, καθώς και πλήθος κόσμου, αναμεσα στους οποίους και αρκετοί κάτοικοι των τετρακατοικιών.  

Ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νίκος Φωτάκης εξήρε την προσπάθεια του δασκάλου κ. Δερεδάκη καθώς και των μαθητών, που σε μικρό χρονικό διάστημα έφεραν σε πέρας μια πρωτογενή έρευνα, χωρίς βιβλιογραφικά στοιχεία και παρέδωσαν στη ρεθεμνιώτικη κοινωνία ένα πόνημα για μια άγνωστη περιοχή του Ρεθύμνου. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν σε αυτήν την προσπάθεια και κυρίως την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου καθώς και το ΕΒΕ Ρεθύμνου που χρηματοδότησαν την έκδοση του βιβλίου. Επίσης, τόνισε ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του Σχολείου.
 





 


 



 



 
 
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;