«Υιοθετήθηκε» η πλατεία Μουντάκη από μαθητές του 5ου Δημ. Σχολείου Ρεθύμνου


 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 1 Ιουνίου η φύτευση της πλατείας Μουντάκη από τους μαθητές της Ε2 τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Νίκου Δερεδάκη.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Από τις προηγούμενες ημέρες το 5ο Δημοτικό Σχολείο, με επιστολή του, είχε ζητήσει την άδεια από το Τμήμα πρασίνου του Δήμου, να συμβάλλει στην περιποίηση και τον καλλωπισμό της πλατείας. Το αίτημα έγινε αποδεκτό κι έτσι οι μικροί μαθητές, από το χαρτζιλίκι τους, αγόρασαν διάφορα παραδοσιακά αρωματικά βότανα: δίκταμο, μαντζουράνα, λεβάντα, θυμάρι, λουίζα, αρμπαρόριζα, δενδρολίβανο, κρίταμο, μέντα, βασιλικό κ.α. Η επιλογή των συγκεκριμένων φυτών έγινε ώστε να τονιστεί η παράδοση που εκφράζεται μέσω της παρουσίας του αγάλματος του κορυφαίου λυράρη Κώστα Μουντάκη στην συγκεκριμένη πλατεία.

Πρωί-πρωί την Τετάρτη οι μαθητές με τον δάσκαλό τους βρέθηκαν στην πλατεία όπου τους περίμεναν το συνεργείο πρασίνου του Δήμου με την Αντιδήμαρχο κα Πέπη Μπιρλιράκη και την Διευθύντρια κα Νικολέτα Γκολφινοπούλου. Οι μαθητές έβαλαν τα γάντια τους, πήραν τις σκαλίδες τους και με πολύ κέφι και μεράκι φύτεψαν τον χώρο περιμετρικά του σιντριβανιού.

Επειδή η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος, οι μαθητές δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους στην πλατεία και την επόμενη χρονιά. Στον προγραμματισμό τους, που θα γίνεται πάντα σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τον Δήμο, είναι να φυτευτεί με βότανα και το σιντριβάνι ώστε να γίνει ένα πρότυπο κρεμαστού κήπου. Ακόμα προτίθενται να βάψουν τα παγκάκια, να τοποθετήσουν εικαστικές δημιουργίες στον χώρο. Τέλος,  μεγαλεπήβολος στόχος τους είναι να τοποθετηθεί μέσα στην πλατεία μια υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί ελεύθερα όλο το 24ωρο και θα είναι αυτοδιαχειριζόμενη. Σκοπός των μαθητών και του δασκάλου τους κ. Νίκου Δερεδάκη είναι να αποκτήσει η πλατεία μια συγκεκριμένη ταυτότητα, που να προβάλλει το Ρέθυμνο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο Δήμος Ρεθύμνου αγκάλιασε με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και εκφράζει την ευχή να βρει μιμητές και από άλλα σχολεία. Στη δράση παρευρέθησαν και ο  Αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης, που υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει από τη μεριά του στην αναβάθμιση της πλατείας, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο κ. Θοδωρής Νίνος.



 



 




 




 



 



 


 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;