Πότε θα μεταφερθούν τα γλυπτά;


 
Το καλοκαίρι του 2013 κατέβηκαν στο Ρέθυμνο τρεις φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, προσκεκλημένοι από το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, για να δουλέψουν στην πόλη μας κατασκευάζοντας τρία γλυπτά μεγάλου μεγέθους από ντόπια πέτρα (πωρόλιθο). Τα γλυπτά κατασκευάστηκαν επί τόπου στον χώρο της Μαρίνας.

Επρόκειτο για τον υπεύθυνο του εργαστηρίου μαρμάρων Δημήτριο Χριστογιάννη, τον υπεύθυνο τμήματος μετάλλων Ανδρέα Αγαπάκη και τον προπτυχιακό φοιτητή του εργαστηρίου γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών Λέανδρο Ντόλα. Η συμφωνία ήταν ότι μετά την ολοκλήρωσή τους, τα γλυπτά θα παραμείνουν στο Ρέθυμνο για να κοσμούν με την παρουσία τους το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά, τα γλυπτά παραμένουν στον χώρο της Μαρίνας, εγκυμονώντας αρκετούς κινδύνους για τους περιπατητές, αλλά κυρίως για τα παιδιά που παίζουν καθημερινά στον χώρο. Επίσης, στον συγκεκριμένο χώρο δεν προβάλλονται και δεν αναδεικνύονται όπως θα έπρεπε.

Τόσο το αναπλασμένο παραλιακό μέτωπο της Ελευθερίου Βενιζέλου όσο και αυτό της Σοφοκλή Βενιζέλου, διαθέτουν αρκετούς χώρους που τα συγκεκριμένα έργα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν.

Τοποθετημένα πάνω σε καλαίσθητες βάσεις, με πινακίδες που θα αναγράφουν το θέμα του γλυπτού καθώς και το όνομα του δημιουργού, θα μπορούσαν να προσδώσουν μια διαφορετική πολιτιστική νότα στην πόλη. Σήμερα, είναι απλά αφημένα στη μοίρα τους…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;