Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Κρήτη



Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την κρίση. Σε μια χώρα που τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Σε μια χώρα που η ανεργία έχει πιάσει προ πολλού «κόκκινο», η Κρήτη γενικότερα, αλλά και το Ρέθυμνο ειδικότερα, φαίνεται πως αποτελούν πόλο έλξης για τις μεγάλες εταιρίες που η μια μετά την άλλη έρχονται για να επενδύσουν στην μικρή μας πόλη.




Έτσι, οι Ρεθεμνιώτες σε λίγο καιρό θα μπορούν να έχουν «και του πουλιού το γάλα», αφού η Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, η γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, χτίζει το δικό της, ιδιόκτητο κατάστημα, σε οικόπεδο εκτάσεως 2.500 τ.μ. που αγόρασε στην περιοχή των Περιβολίων.

Παράλληλα, το γνωστό πολυκατάστημα PUBLIC ψάχνει ήδη εργαζόμενους για να στελεχώσει το νέο υποκατάστημα του Ρεθύμνου.

Αναμφίβολα και οι δυο αυτές μεγάλες εταιρίες θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες Ρεθεμνιώτες. Αναμφίβολα, ο ανταγωνισμός θα έχει θετικό αντίκτυπο στον κάτοικο της πόλης.

Αλλά για μια ακόμη φορά οι επιχειρήσεις που ανοίγουν δεν είναι τίποτα άλλο από εμπόριο. Παραγωγή μηδέν. Επιπροσθέτως, η εμπορική πίτα του Ρεθύμνου θα αποκτήσει περισσότερους συνδαιτημόνες. Τα κομμάτια θα είναι βέβαια μικρότερα και είναι ηλίου φαεινότερον ότι τη μερίδα του λέοντος θα την καρπωθούν οι νέες μεγάλες επιχειρήσεις, αφού οι δικές μας, οι τοπικές, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την ισχυρή πίεση και τον ανταγωνισμό.

Ετσι, για μια ακόμη φορά, ο Ρεθεμνιώτης θα δει τα χρήματά του να μην μένουν στον τόπο του, αλλά να ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα ή ποιος ξέρει πού αλλού…

Το ερώτημα είναι, μπορούμε να κάνουμε κάτι; Εγώ, δυστυχώς, δεν μπορώ να το απαντήσω…

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τουλαχιστον οι μεγαλοι ομιλοι ειναι περισσοτεροι τιμιοι σε φορολογικες και ασφαλιστικες τους υποχρεωσεις (...αλλου κανουν αυτοι μπουγαδες) σε σχεση με τις ντοπιες "μικρες" επιχειρησεις του Ρεθυμνου που ξερουμε ποσο κλεβουν, ποσα χτυπανε στις ταμειακες τους, ποσους ασφαλιζουν και για ποσο και αλλα χαριτωμενα.

Μη κρυβομαστε πισω απο ενα "να ενισχυουμε τις μικρες επιχειρησεις" και ξεπλενουμε τα λαμογια της πολης μας.

Επισης, μια πιεση στον ανταγωνισμο και στις τιμες δε θα κανει κανει κακο αφου παλι για μεριδα συμπολιτων μας η κριση ειναι απλα μια λεξη με αποτελεσμα να την πληρωνπυμε μαζι τους και οι υπολοιποι αφου οι τιμες σε διαφορα αγαθα ειναι ακομα στα υψη σε σχεση με την υπολοιπη Ελλαδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;