Κλειστό Γυμναστήριο Περιβολίων: Επιτακτική ανάγκη για το Ρέθυμνο


Το άρθρο αυτό είχε δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο τον περασμένο Οκτώβριο. Παρότι έχουν περάσει 17 μήνες καμία πρόοδος δεν έχεις υπάρξει στην κατασκευή του έργου, αν εξαιρέσει κανείς την ημιτελή κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στο Κλειστό. Και ενώ δεν υπάρχει πλέον κανένα κώλυμμα, κανείς δεν ξέρει γιατί το έργο πνοής για τον ρεθεμνιώτικο αθλητισμό δεν ξεκινά. Για ύστατη φορά καλούμε τη δημοτική Αρχή να δει σοβαρά το θέμα του ρεθεμνιώτικου αθλητισμού. Δεν είναι δυνατόν εν μέσω  αγωνιστικής περιόδου οι ρεθεμνιώτικες ομάδες να προπονούνται σε κλειστά γυμνασστήρια σχολείων που δεν τηρούν καμία προδιαγραφή, ούτε καν τις σωστές διαστάσεις των γηπέδων.

11/4/2012 ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή των Περιβολίων μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.  Στη χρηματοδότηση του έργου θα συμβάλλει με το ποσό των 400.000€ η Γ.Γ. Αθλητισμού ενώ το υπολειπόμενο ποσό, μέχρι το 1,1 εκ. ευρώ, θα διαθέσουν ο Δήμος Ρεθύμνης και η Περιφέρεια Κρήτης.

3/4/2013  ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου αναμένεται να δημοπρατηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το έργο της κατασκευής του 2ου δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου που θα στεγαστεί στην περιοχή των Περιβολίων.
 

19/8/2013  ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει γίνει η δημοπράτηση του νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στο Ρέθυμνο.

23/11/2013 ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στην τελική ευθεία, για την προκήρυξη του διαγωνισμού, για το έργο του κλειστού γυμναστηρίου στα Περιβόλια, βρίσκεται η δημοτική αρχή Ρεθύμνου, καθώς οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και το έργο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης.

 

25/7/2014 ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Υπογράφηκε χθες το μεσημέρι η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνου και της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Περιβολίων.

 

10/10/2014 ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σοβαρές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στο έργο κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στα Περιβόλια, καθώς η σύμβαση μεταξύ Δήμου και ανάδοχου εργολάβου έχει υπογραφεί από τις 24 Ιουλίου (όπως άλλωστε είχαν δημοσιεύσει τα «Ρ.Ν.») και παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει δυόμιση μήνες, ο εργολάβος δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί. Ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα, καθώς σε περίπτωση που οι εργασίες δεν ξεκινήσουν τις επόμενες δεκαπέντε μέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, που λήγει το τρίμηνο από την υπογραφή, ο εργολάβος έχει το δικαίωμα βάσει του νόμου να διαλύσει τη σύμβαση, που σημαίνει ότι το έργο θα τιναχθεί στον αέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  η καθυστέρηση έναρξης των εργασιών οφείλεται σε προβλήματα που αφορούν ιδιοκτησιακά ζητήματα και πράξεις εφαρμογής με βάση το σχέδιο πόλης της περιοχής.

 

Σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας έχει μετατραπεί η κατασκευή του νέου κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή των Περιβολίων. Και ενώ η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ρεθύμνου και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει υπογραφεί από τον Απρίλιο του 2012 (εδώ και 2,5 χρόνια), το έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα αφού ο εργολάβος, που θα έπρεπε να έχει εγκατασταθεί από τον Ιούλιο, δεν μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες μιας και δεν έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς με τους γειτνιάζοντες ιδιοκτήτες.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και η Διευθύντριά της  δείχνει να παλεύει μόνη της να λύσει τα προβλήματα, αφού η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην ασχολείται σοβαρά με το θέμα.

Σε μια πόλη με δύο ομάδες στις ανώτατες κατηγορίες μπάσκετ και βόλεϊ και άλλες ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες και με χιλιάδες παιδιά να αναζητούν χώρους άθλησης και προπόνησης σε ανοιχτά γήπεδα της πόλης και σε γυμναστήρια σχολείων, θα περίμενε κανείς ότι η Δημοτική Αρχή θα έβαζε σε πρώτη προτεραιότητα το νέο «κλειστό» των Περιβολίων. Θα περίμενε κανείς ότι στα 2,5 αυτά χρόνια με «πολιτική» παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής θα είχαν λυθεί τα ιδιοκτησιακά προβλήματα για να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή του γηπέδου, μιας και η χρηματοδότηση υπάρχει. «Πολιτική» παρέμβαση που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για να γίνει το δύσκολο έργο της ανάπλασης της Παχλά, καθώς και άλλων έργων ανάπλασης, που κι εκεί υπήρχαν προβλήματα με τους ιδιοκτήτες και μάλιστα πολλαπλάσια.   

Αντ’ αυτών δεν έχει κατασκευαστεί ούτε καν ο δρόμος που οδηγεί στο χώρο του νέου κλειστού γυμναστηρίου, κι ας είναι εντός σχεδίου πόλεως, κι ας μην έχει προβλήματα με ιδιοκτησίες.

Όλα αυτά δείχνουν την πλήρη απουσία και ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής που, προφανώς, δεν θέλει ή δεν έχει καταλάβει τη σημασία αυτού του έργου.

Σχόλια

Ο χρήστης Καραβανος Μανωλης είπε…
Υπάρχουν και ελληνικα ολυμπιακα αθλήματα που σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δικαιουντε χώρο και έχουν στα κλειστά γήπεδα, εκτός από το Ρεθυμνο που όποιος προλάβει κάνει το δερβεναγα. Ας φανταστούν κάποιοι πόσες μεγαλύτερες επιτυχίες θα είχαμε αν είχαμε ανάλογη στηριξη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;