Όταν κάποιοι ξεμασκαρώνονται!!!


 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας δεσμεύεται να αγωνιστεί για ένα ουσιαστικό δημόσιο δωρεάν σχολείο αντιπαλεύοντας τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχώς μας βυθίζουν στην ανέχεια. Στον αγώνα αυτό η ενότητα και η κοινή πλεύση όλων των συναδέλφων αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους και στο πλευρό της κοινωνίας».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση η πλειοψηφία του «νέου» Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης ενημέρωσε για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Και εδώ τίθεται η ερώτηση:

Πώς, ενώ ευαγγελίζεσαι την ενότητα και την κοινή πλεύση, απ’ την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργείς με αποκλεισμούς;

Και εξηγούμε:

Η παράταξή μας, η οποία τιμήθηκε από τους συναδέλφους και κατέλαβε την 1η θέση για τους Αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ και τη 2η θέση στο Δ.Σ., εκλέγοντας δύο μέλη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. σε σώμα, πρότεινε το αυτονόητο!

Να αποτυπωθούν, να εκφραστούν και να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των συναδέλφων στη σύνθεση του Προεδρείου του Δ.Σ. συμμετέχοντας όλες οι παρατάξεις σε αυτό.

Αντίθετα, γίναμε θεατές μια προσυννενοημένης διαδικασίας ανάμεσα στους «Ενωτικούς!» και στους «ανεξάρτητους!» «δημοκρατικούς!» «αριστερούς!».

Με συνοπτικές διαδικασίες, αυτοί που προεκλογικά έκαναν παντιέρα τους την ενότητα του κλάδου και καλούσαν σε ανεξάρτητα, ενωτικά ψηφοδέλτια, την επομένη, κιόλας των εκλογών, υπέστειλαν πανηγυρικά τη σημαία και φανέρωσαν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τις πραγματικές τους προθέσεις.  Οι οποίες δεν ήταν άλλες, από το να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, αποκλείοντας τη 2η σε ψήφους εκλεγμένη παράταξη, από οποιαδήποτε θέση στο Προεδρείο του Δ.Σ.

Το πλέον στενάχωρο, όμως, σε αυτή τη διαδικασία-παρωδία, ήταν η στάση που ακολούθησαν αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως «ανεξάρτητοι αριστεροί δημοκράτες». Ξεπούλησαν τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες της δημοκρατίας για να καταλάβουν ξανά τη θέση του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ.

Κλείνοντας, για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αλλά κι όλους εκείνους που συμμετείχαν στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία. Ως  παράταξη αλλά και ως φυσικά πρόσωπα ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα υπερασπιστούμε τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλισμού θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον του κλάδου και των συναδέλφων. Σαν μέλη του νέου Δ.Σ. θα σταθούμε αρωγοί σε οτιδήποτε προωθεί την ενότητα του κλάδου και την κοινή αγωνιστική δράση, ενώ θα στιλιτεύουμε και θα βρισκόμαστε αντίθετοι σε λογικές και πρακτικές που θα επιχειρούν να μετατρέψουν το Α/θμιο συνδικαλιστικό μας όργανο σε μια κλειστή ομάδα «παρεϊστικης λογικής» εξυπηρέτησης και προώθησης προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών.

 

Για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 

Τα μέλη στο Δ.Σ.

 
Βαρδάκη Κατερίνα

Μαρινάτος Γιάννης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902