Γιατί να απεργήσω την Τετάρτη;


 

Προκηρύχθηκε πριν λίγο καιρό από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ η πρώτη, για εφέτος, πανελλαδική γενική απεργία για την Τετάρτη 26/9. Η αιτία γνωστή: Τα νέα μέτρα που η τρικομματική κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξη της Τρόικα, πρόκειται να επιβάλλει.

Τις τελευταίες ημέρες επισκέπτομαι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και  καλώ τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση. Οι αντιδράσεις και οι αιτιάσεις ποικίλες: Δεν αντέχουμε να μας κόβουν άλλο μεροκάματο, δεν βγαίνει τίποτα με την απεργία…

Γιατί, όμως, πρέπει να έχει καθολική συμμετοχή η συγκεκριμένη απεργία;



·         Πρώτα απ’ όλα για την αξιοπρέπειά μας, που πλήττεται βάναυσα την τελευταία τριετία.

·         Για τις αποδοχές μας, που τα τελευταία χρόνια έχουν κατρακυλήσει σε τέτοια επίπεδα, που ο μέσος Έλληνας αδυνατεί, πλέον, να θρέψει όχι την οικογένειά του, αλλά τον εαυτό του τον ίδιο.

·         Για τα υπολείμματα των δώρων, που κι αυτά οδεύουν προς κατάργηση.

·         Για τις νέες μειώσεις που ακούγεται ότι θα γίνουν στους βασικούς μισθούς.

·         Για το νέο πακέτο μέτρων που θα πλήξει, για μια φορά ακόμη, μόνο, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

·         Για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, που ενώ οι κρατήσεις γίνονται κανονικά, αυτή είναι άδειο πουκάμισο. Όλοι οι Έλληνες είναι, ουσιαστικά, ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στο φάρμακο. Παράλληλα, οι εμβολιασμοί στις μικρές ηλικίες και η προληπτική ιατρική, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, δεν εκτελούνται, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν επιδημίες που πιθανότατα να μας εξαφανίσουν σαν έθνος πριν την ώρα μας.

·         Για την φοροδιαφυγή, που συνεχίζει να ανθεί, παρ’ όλες τις «προσπάθειες» και των τριών τελευταίων κυβερνήσεων. Το70% των φόρων εισρέουν στα κρατικά ταμεία από τη μισθωτή εργασία. Οι έχοντες και οι κατέχοντες συνεχίζουν να απολαμβάνουν την ιδιότυπη ασυλία τους.

·         Για το πολιτικό σύστημα της χώρας, που δείχνει να μην ιδρώνει το αυτί τους και συνεχίζουν να κοιτάζουν τον «εαυτούλη τους» και μόνο.

·         Για τις προεκλογικές κοροϊδίες, που αφορούσαν σε ισοδύναμα μέτρα και όχι σε νέες οριζόντιες περικοπές. Αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού, συνεχίζουν την ίδια επικίνδυνη, καταστροφική και αντιλαϊκή πολιτική.

Θα μπορούσα να παραθέσω πολλούς ακόμα λόγους που πρέπει, όλοι, μαζικά, να συμμετάσχουμε στην απεργία της Τετάρτη. Θεωρώ, όμως, ότι όλοι μας έχουμε αντιληφθεί, τόσο την κατάστασή μας, όσο και το ζοφερό μέλλον που πλησιάζει απειλητικά.

Η απεργία της Τετάρτης, όμως, αποτελεί ένα στοίχημα για όλους. Είναι στοίχημα αποτυχίας για την κυβέρνηση και την Τρόικα, που θα τρίβουν τα χέρια τους αν δεν έχει επιτυχία. Θα είναι ικανοποιημένοι και περήφανοι ότι συνέθλιψαν και αποχαύνωσαν έναν περήφανο λαό. Ότι αυτός ο λαός δεν μπορεί πλέον να αντισταθεί. Άρα, μπορούν απερίσπαστοι να ολοκληρώσουν το μακιαβελικό σχέδιό τους. Το πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα, δεν αντιδρά, πλέον, δεν αντιστέκεται. Μεγάλη επιτυχία και νίκη, σίγουρα, για τις διεθνείς αγορές και τους ποταπούς πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Απ’ την άλλη, η επιτυχία της απεργίας θα είναι μια μεγάλη νίκη όλων μας. Θα δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Ο Έλληνας είναι όρθιος και αντιστέκεται. Δεν υποκύπτει και δεν αντέχει το σκυφτοζώισμα. Αγωνίζεται, όπως έχει μάθει πάντα να αγωνίζεται, εναντίον του σκληρού και δυνατού εχθρού. Και η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα βγαίνει νικητής.

Η επιλογή είναι στα χέρια μας…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902