Το ορεκτικό το είδαμε, το κυρίως πιάτο;;;


Δηλώσεις κατά τη χθεσινή κατάληψη της Νομαρχίας Ρεθύμνου

Ως την αρχή της χαριστικής βολής περιέγραψε τα νέα μέτρα ο Νίκος Δερεδάκης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ.

«Οι εξαγγελίες για το κόψιμο των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου στις 5 χιλιάδες ευρώ είναι το πρώτο πιάτο για το μενού που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες μετά και την επάνοδο του υπουργού Οικονομικών από την Αμερική.

Υπολογίζουμε τι θα γίνει και πρέπει να διατρανώσουμε ευθαρσώς ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι μια κλισέ φράση αυτή, ο έλληνας υπάλληλος, ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο μικρομεσαίος, δεν μπορεί να αντέξει άλλο, το πρόβλημα του είναι καθαρά θέμα επιβίωσης. Με την εργασιακή εφεδρεία, την απόλυση δηλαδή 30 χιλιάδων συνανθρώπων μας, χιλιάδες οικογένειες θα νιώσουν έντονο το πρόβλημα όχι πια της επιβίωσης αλλά της εξαθλίωσης. Πιστεύω ότι θα έχουμε έκτροπα για τα οποία δεν θα φταίει ο ελληνικός λαός αλλά εκείνοι που διαφεντεύουν τις τύχες των Ελλήνων όλο αυτό το διάστημα μηδενός εξαιρουμένου».

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία ο ίδιος τόνισε πως πέπλο μυστηρίου καλύπτει το συγκεκριμένο θέμα αφού, «δεν έχει αποσαφηνίσει τίποτα η κυβέρνηση πέρα από μισόλογα. Ξέρουμε ότι θα έρθουν ιδιωτικές εταιρείες που θα διαχειριστούν το ανθρώπινο δυναμικό για να βγάλουν κάποιους δείκτες για την καταλληλότητα του προσωπικού. Θα καταρτιστούν κάποιες λίστες ‘μελλοθανάτων’ και από αυτές θα προκύψουν αυτοί που θα πάνε στην αγχόνη».

Πηγή: goodnet/Κρητική Επιθεώρηση
Δημοσιογράφος: Χαρά Βηλαρά




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;