Δεν αντέχουμε άλλο κ. Παπανδρέου!



Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Γ.Α. Παπανδρέου


Κ. Πρωθυπουργέ,

Πέρασαν ήδη δύο, σχεδόν, χρόνια από τη μέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας. Η ελληνική κοινωνία τιμώρησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τόσο για την αλαζονεία που επέδειξε την πενταετία της διακυβέρνησής της όσο και για τα εκατοντάδες σκάνδαλα που ταλάνισαν το σύνολο το σύνολο του δημόσιου και μη βίου.

Ο ελληνικός λαός πίστεψε σε εσάς κ. Παπανδρέου. Πίστεψε το πρόγραμμά σας. Πίστεψε ότι μια νέα σελίδα θα ανοίξει στη νεότερη ελληνική ιστορία. Πίστεψε τις δηλώσεις σας ότι «λεφτά υπάρχουν».

Δυστυχώς, όμως, από την πρώτη μέρα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ζοφερή πραγματικότητα. Με έναν εφιάλτη που δεν είχε τελειωμό. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαμε όλοι οι Έλληνες τα δελτία ειδήσεων. Ακούγαμε και βλέπαμε πράγματα πρωτόγνωρα.

Παρακολουθήσαμε το διάγγελμά σας από το Καστελόριζο. Την αγωνία σας για το μέλλον της χώρας. Αντιληφθήκαμε ότι η ευημερία που βιώναμε τις τελευταίες δεκαετίες ήταν πλασματική. Πώς τα χρήματα που καθημερινά ξοδεύαμε δεν ήταν ελληνικά. Πως, εν τέλει, αυτή η χώρα είχε μια φτιασιδωμένη οικονομία και πως ζούσαμε σε μια εικονική, μακάρια, πραγματικότητα.

Και είπαμε, κ. Παπανδρέου, να βάλουμε κι εμείς «πλάτη». Να επωμιστούμε και ν πληρώσουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Έτσι, αγόγγυστα δεχτήκαμε τα μέτρα του 2010. Γιατί, μας είχατε διαβεβαιώσει, εσείς και οι υπουργοί, σας ότι το 2011 και πολύ περισσότερο το 2012 θα ανασάνουμε, θα ορθοποδήσουμε, ο εφιάλτης θα τελειώσει. Δεχτήκαμε, καρτερικά, με σφιγμένη την καρδιά, είναι αλήθεια, τη μείωση στους μισθούς μας, την περικοπή των επιδομάτων μας, την εξανέμιση του 13ου και 14ου μισθού, τους ειδικούς φόρους…

Παρακολουθούσαμε καθημερινά τις επισκέψεις των εκπροσώπων της ΤΡΟΙΚΑΣ και βάλαμε στην καθημερινότητά μας τον Όλι Ρεν, το Στρος Καν, το Σόιμπλε και τόσους άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους. Καταλαβαίναμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά κανείς δεν τολμούσε ούτε καν να το σιγοψιθυρίσει. «Προέχει η σωτηρία της χώρας, με οποιοδήποτε τίμημα» ακούγαμε από παντού και σε όλους τους τόνους.

Και ήρθε το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος. Τότε πλέον όλοι αντιληφθήκαμε το τι συνέβαινε. Καταλάβαμε ότι είχαμε γίνει έρμαιο στα αδηφάγα δόντια των «εταίρων» μας, των προστατών μας. Αντιληφθήκαμε ότι η εθνική κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία, για την οποία ποτάμια αίμα ελληνικό είχε χυθεί και που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου διαφύλαττε ως κόρην οφθαλμού, είχε, πλέον απολεστεί.

Και φτάσαμε στην «ιστορική συμφωνία» της 21ης Ιουλίου. Πανηγυρίσαμε για την «επιτυχία». Όταν όμως έσβησαν τα φώτα της ράμπας και τα χειροκροτήματα κόπασαν, ξαναλουφάξαμε. Κρύος ιδρώτας μας έκοψε και πανικός μας κατέλαβε. Τα νέα μέτρα που εξαγγείλατε δεν είχαν καμία σχέση με τα παλιά. Διαπιστώσαμε ότι ο κυκλώνας όχι μόνο δεν είχε κοπάσει, αλλά βρισκόμασταν στην καρδιά του. Το 2011, το 2012 και ποιος ξέρει πόσα χρόνια ακόμα θα είναι πέτρινα.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις αποδοχές μας να μειώνονται!

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε εισφορές αλληλεγγύης, και φόρο για το σπίτι μας!

Δεν αντέχουμε το ΦΠΑ στο 23%!

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε τη βενζίνη κοντά 2 ευρώ το λίτρο!

Δεν αντέχουμε να υπάρχουν 1 εκ. άνεργοι!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους μαθητές χωρίς βιβλία και δασκάλους!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, βαμβάκι και οινόπνευμα!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε οι μικρομεσαίοι να πληρώνουν το μάρμαρο!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους έχοντες και κατέχοντες να σφυρίζουν αδιάφορα!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους Έλληνες επιστήμονες να φυλλοροούν στο εξωτερικό!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε το ελληνικό χρήμα στις τράπεζες της Ελβετίας!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε να μην τιμωρείται κανένας!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε στα σούπερ μάρκετς πατάτες Αιγύπτου, λεμόνια Ισραήλ και σκόρδα Ινδίας!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε εισαγωγή ελαιολάδου από τη Γερμανία!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ!!!

Νίκος Δερεδάκης

Προέδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;