Οι Δημόσιοι υπάλληλοι τελούν υπό διωγμόΣε πλήρη κατεδάφιση του Δημόσιου Τομέα και των Δημοσίων Υπηρεσιών, προχωρούν με τις αποφάσεις τους Κυβέρνηση και Τρόικα, υιοθετώντας τα πλέον βάρβαρα, νεοφιλελεύθερα και αντικοινωνικά μέτρα που γνώρισε η χώρα μεταπολεμικά.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, σε συνδυασμό με το παραλήρημα του Υπουργού Υγείας, ότι για όλα φταίνε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, διαμορφώνουν συνθήκες διάλυσης των ήδη υποβαθμισμένων και απαξιωμένων -με ευθύνη της Πολιτείας- Δημοσίων Υπηρεσιών. Η προσπάθεια πλήρους απορρύθμισής τους συνεχίζεται από τη σημερινή Κυβέρνηση, μέσω της διαρκούς υποβάθμισής τους, με δραματικές επιπτώσεις για τους πολίτες. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το νέο μέτρο της διεύρυνσης του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, ακόμα και στα όρια του Στενού Δημοσίου Τομέα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου -εκτός των άλλων- να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης. Οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές και για τις ίδιες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού, εξαιτίας των απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες, αλλά και την εσπευσμένη αποχώρηση τουλάχιστον 35.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, λόγω ωρίμανσης των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση -μετά τις οριζόντιες περικοπές (13ος, 14ος μισθός, 20% στα επιδόματα) του πρώτου Μνημονίου και τις αυθαίρετες περικοπές και κρατήσεις που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του δεύτερου Μνημονίου- δρομολογεί τώρα μέσω ενός «Μισθολογίου-Παρωδία», την επιβολή νέων μισθολογικών περικοπών και την πλήρη μισθολογική ισοπέδωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, διαμορφώνοντας έτσι ασφυκτικές εισοδηματικές συνθήκες για εκατοντάδες οικογένειες.

Επιπλέον, με την εξαγγελθείσα σύνδεση του νέου μισθολογίου με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση, η Κυβέρνηση καταδικάζει την πλειοψηφία των εργαζομένων σε μισθολογική καθήλωση, ενώ παράλληλα με τη θεσμοθέτηση του "πριμ παραγωγικότητας", επιχειρεί την απόλυτη υποταγή των Δημοσίων Υπαλλήλων στις βουλές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας τους, ενισχύοντας έτσι το κομματικοκεντρικό και πελατειακό Κράτος.

Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, οι ιδιωτικοποιήσεις των Δημοσίων Επιχειρήσεων, οι καταργήσεις, οι συγχωνεύσεις και η συρρίκνωση των Φορέων του Δημοσίου, οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων συμπολιτών μας -κυρίως χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών δυνατοτήτων- από την πρόσβαση σε βασικές Κοινωνικές Υπηρεσίες και Αγαθά, ενώ παράλληλα υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και όσους θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να εντείνουμε τους αγώνες μας για να αποτρέψουμε τις νέες κοινωνικά καταστροφικές επιλογές, που πέρα από τις επαχθείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους, θα είναι επίσης δραματικές και στα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και τους πολίτες, γενικότερα.Από την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Μια κουμπαριά που άλλαξε… κουμπάρο!