Άνθρακας ο θησαυρός για το νέο "ενιαίο" μισθολόγιο Δ.Υ.

Οι θέσεις της Κυβέρνησης, σχετικά με το νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αυτές περιγράφονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της 24/8/2011, αποκαλύπτουν ότι η Κυβέρνηση υπαναχώρησε από όλες τις έως σήμερα δεσμεύσεις και υποσχέσεις της.

Από την ανακοίνωση αυτή καθίσταται απολύτως σαφές ότι η Κυβέρνηση οδηγείται στον πλήρη διαχωρισμό «νέων» και «παλαιών» υπαλλήλων, μέσω της διαφορετικής μισθολογικής τους μεταχείρισης, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την επιβολή νέων περικοπών σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Οι σχεδιασμοί αυτοί, εάν υλοποιηθούν, οδηγούν αφενός στη διατήρηση των ήδη υπαρχόντων εσωτερικών ανισοτήτων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες -και μάλιστα ιδιαίτερα άδικες ανισότητες- μεταξύ εργαζομένων, που όχι απλώς εργάζονται σε διαφορετική Υπηρεσία, αλλά και μέσα στο ίδιο Γραφείο!

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης, είναι προφανές ότι, δεν αφορούν σε καμία περίπτωση ένα Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο αποκατάστασης αδικιών και ενίσχυσης εισοδημάτων (ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων).

Αντιθέτως τέτοιου είδους σχεδιασμοί «υποτάσσουν» το Μισθολόγιο στους γενικότερους δημοσιονομικούς στόχους, με άγνωστες συνέπειες για το ήδη “κατακρεουργημένο” εισόδημα της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται σαφώς για ένα Μισθολόγιο, το οποίο, αντί να βασίζεται στην πολυδιαφημισμένη κυβερνητική αρχή: «Υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα, θα αμείβονται με τον ίδιο τρόπο», οδηγεί σε νέα υποβάθμιση των αποδοχών, με μεγάλους χαμένους, τόσο τους νεοεισερχόμενους όσο και τους χαμηλόμισθους στο Δημόσιο.

Επιπλέον, η αναφορά που γίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, περί διατήρησης προσωπικής διαφοράς για το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, οδηγεί αυτομάτως σε σαφή συμπεράσματα για το μέγεθος των περικοπών που πρόκειται να ακολουθήσουν, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μεσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακόμη τέχνασμα με στόχο τον αποπροσανατολισμό του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου, στη βάση πολλών άλλων που προηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες που μιλούσαν για αυξήσεις στους χαμηλόμισθους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παραμένοντας πιστή στις αρχές της, διεκδικεί την καθιέρωση ενός νέου Ενιαίου και Δίκαιου Μισθολογίου, για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, ένα μισθολόγιο το οποίο θα αναβαθμίζει οικονομικά τους εργαζόμενους, θα αναπληρώνει τις απώλειες των τελευταίων ετών, θα αποκαθιστά τις εσωτερικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων, θα υπηρετεί τη βασική αρχή της ενιαίας και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υπαλλήλων, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Στο σημείο αυτό, επισημαίνουμε ότι οι απώλειες του συνολικού εισοδήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων αγγίζουν πια το 40%. Οι συνάδελφοι/εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους και τονίζουμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων μας.Από την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Μια κουμπαριά που άλλαξε… κουμπάρο!