Πολιτικός κανιβαλισμός!




Η πολιτική, η ενασχόληση με τα κοινά, από τα πανάρχαια χρόνια δημιουργήθηκε ως μια ανάγκη των συγκροτημένων κοινωνιών για να μπορέσουν να οργανωθούν και εν τέλει να διοικηθούν καλύτερα. Έτσι δημιουργήθηκαν τα πολιτικά κόμματα, οι παρατάξεις και εν συνεχεία οι παντός είδους Σύλλογοι και οι Ομάδες Πολιτών.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί διέπονται από αρχές και αξίες που πρώτιστα τα μέλη τους καλούνται να εφαρμόσουν και να υιοθετήσουν.

Βασική αρχή της πολιτικής και των ανθρώπων που την υπηρετούν είναι ο «πολιτικός πολιτισμός», μια αρχή και μια θέση που μέχρι σήμερα τηρούνταν απαρέγκλιτα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η πολιτική ως έννοια και ως θεσμός επιβίωσε στο πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, παρατηρούμε ότι ο «πολιτικός πολιτισμός» έχει δώσει τη θέση του στον «πολιτικό κανιβαλισμό» και οι θέσεις, οι αρχές και οι αξίες έχουν κατασπαραχθεί από «πολιτικούς ανθρωποφάγους». Στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων και των προσωπικών, ιδιοτελών κινήτρων και επιδιώξεων, κάποιοι «νεόκοποι πολιτικάντηδες» με πρόσχημα «το καλό του τόπου» και «την ενημέρωση κα τη διαφάνεια» δεν διστάζουν να σπιλώνουν ανθρώπινες προσωπικότητες στη λογική του «χτυπάω το σαμάρι για να τ’ ακούσει το γαϊδούρι».

Δυστυχώς, όμως, γι αυτούς η κοινωνία έχει, πλέον, αποκτήσεις τις «άμυνές της» και τέτοιου είδους πολιτικές πέφτουν στο απόλυτο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες!

Πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, οι κάθε είδους και διαμετρήματος πολιτικοί παραγοντίσκοι ότι η πολιτική, πρέπει και οφείλει, να παράγεται μέσα από θέσεις και αρχές και όχι με όρους ζούγκλας. Γιατί, πρέπει να έχουν πάντα κατά νου: "Σήμερον εμού, αύριον ετέρου και ουδέποτε ουδενός".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;