Δερεδάκης – Μαυράκης: Πολιτική και όχι προσωπική η κόντρα με τον Γ. Μαρινάκη


Πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι προσωπικά έχει η “κόντρα” των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του δήμου Ρεθύμνου με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη.

Αυτό, τουλάχιστον, σημείωσαν για μία ακόμα φορά οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Νίκος Δερεδάκης και Αντώνης Μαυράκης, προς τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι μετέφεραν στα μέλη της Ν.Ε. τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν στην ανεξαρτητοποίηση, ενώ μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM “Πρώτη Γραμμή”, υποστήριξαν εκ νέου πως η διαφοροποίηση δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική.

“Ξεκαθαρίσαμε ότι το θέμα μπορεί να ξεκίνησε σαν μία προσωπική αντιπαράθεση, αλλά ουσιαστικά τα βαθύτερα αίτια ήταν πολιτικά”, είπε ο κ. Δερεδάκης, μιλώντας στον Team FM, πράγμα που πρόσθεσε και ο κ. Μαυράκης. “Αν η Ιπποκράτους ή η Ν.Ε. του Ρεθύμνου αποφασίσει ότι ο κ. Μαρινάκης θα είναι ο υποψήφιος στο δήμο Ρεθύμνου, θα το σεβαστώ, αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Θεωρώ ότι με τη στάση μου θέλω να συμβάλω, εάν ο κ. Μαρινάκης είναι υποψήφιος και εκλεγεί, ώστε να καλυτερεύσει το θέμα της διαχείρισης των συνεργατών του και το θέμα των πολιτικών αποφάσεών του για το καλό του τόπου”, είπε ο κ. Μαυράκης.

Οι δύο σύμβουλοι κατέθεσαν την άποψή τους για τα πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος δήμαρχος, που θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. “Στο ΠΑΣΟΚ έχει μείνει πλέον, στις σημερινές συνθήκες, η ιδεολογία του και αυτή θα πρέπει να τη διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού και να πορευτεί με αυτή τη θεωρητική, σοσιαλιστική ιδεολογία, η οποία έχει δημιουργηθεί από το 1974 με τον Αν. Παπανδρέου. Οπότε, το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ξέρουν ποια είναι η ιδεολογία του και άρα με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλεγούν τα στελέχη που θα στελεχώσουν όχι μόνο την Τ.Α. αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ”, είπε ο κ. Δερεδάκης.

Σε ερώτηση για το εάν η επιδίωξή τους είναι να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Δερεδάκης απάντησε: “Δεν είναι δική μας δουλειά για το εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο κ. Μαρινάκης και δεν ξέρω εάν τελικά θα είναι αντικείμενο επιλογής από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, καθώς για τους μητροπολιτικούς δήμους τις υποψηφιότητες θα τις αποφασίσει η Ιπποκράτους. Εμείς λέμε ότι ο κ. Μαρινάκης δεν πληροί τα πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ”.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Δερεδάκης είπε πως η ανεξαρτητοποίηση των δύο συμβούλων δεν έγινε με οικονομικά κίνητρα, επειδή δεν έλαβαν θέση αντιδημάρχου.

Μιλώντας, δε, για το έργο της δημοτικής αρχής, εξέφρασε την αμφισβήτησή του για το εάν πράγματι βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, θυμίζοντας τις ενστάσεις που ο ίδιος έχει εκφράσει για τη βιώσιμη κινητικότητα ή για τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλεγεί να κατασκευαστεί το υπόγειο πάρκινγκ, καθώς και το γεγονός ότι λύσεις σε καθημερινά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η μεταφορά της λαϊκής δεν βρίσκονται.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την επιλογή των υποψηφίων για τους μητροπολιτικούς δήμους θα την κάνει η Ιπποκράτους, ενώ στις υποψηφιότητες για τους περιφερειακούς δήμους θα καταλήξει η Ν.Ε, όπως φημολογείται.

Πηγή: Goodnet
Γράφει η Αγγελική Καλλέργη







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902