Κι άλλες νταλίκες στον Άγνωστο!!!


Μόλις ένας μήνας πέρασε από τότε που οι νταλίκες με τα «ψυχαγωγικά παιχνίδια» έφυγαν από την πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη και μετά από το σάλο που ξεσηκώθηκε στη ρεθεμνιώτικη κοινωνία. Μάλιστα, τότε ο κ. Δήμαρχος, με επιστολή που έστειλε σε σελίδα του facebook που είχε αναδείξει το θέμα, είχε παραδεχτεί ότι ήταν «αστοχία» και δεν ικανοποιούσε ούτε τον ίδιο και είχε δηλώσει ότι στη συγκεκριμένη πλατεία δεν θα επιτραπεί ξανά καμία εγκατάσταση, οποιασδήποτε φύσης.

Παρακάτω παρατίθεται αυτούσια η δήλωση του κ. Δημάρχου για να θυμηθείτε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
«Συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία σας μια και η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πλ. Αγνώστου Στρατιώτη δεν ικανοποιεί ούτε εμάς. Δυστυχώς το γραφείο της παλιάς πόλης που διαχειρίστηκε το όλο θέμα δεν έλεγξε λεπτομερειακώς τις προδιαγραφές των αιτούντων ιδιωτών λόγω έλλειψης ανάλογης εμπειρίας, αφού ας μην ξεχνάμε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν είχαμε πλατείες στο Ρέθυμνο.
Η σημερινή εικόνα λοιπόν της πλατείας του Αγνώστου, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να λήξει πριν τις 15 Φεβρουαρίου, αφού υπάρχει συμβατική δέσμευσή μας, είναι μια αστοχία που οφείλεται σε απειρία. Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη παρότι δεν συμμετείχα στην έγκριση της άδειας μια και ως Δήμαρχος αποδέχομαι με υπευθυνότητα το μερίδιο μου στις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες του συστήματος. Δεν θα ξανασυμβεί, σας διαβεβαιώ.
Εφεξής κάθε αίτηση θα ελέγχεται με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο σε ότι αφορά την ποιότητα των εγκαταστάσεων και τις επιπτώσεις στο αισθητικό και ηχητικό περιβάλλον, ώστε να αποφύγουμε ανάλογες δυσάρεστες για όλους μας καταστάσεις.
Σε ότι αφορά το σωστό ψυχαγωγικό παιχνίδι, δε νομίζω ότι το θέμα εξαντλείται σε μια διαμαρτυρία. Ας μην ξεχνάμε ότι, συχνά αποτελεί κοινωνικό αίτημα των δημοτών η δυνατότητα ψυχαγωγίας σε κοινόχρηστους χώρους. Παρ’ όλα αυτά, η σκέψη μας είναι στην πλατεία Αγνώστου να μην επιτραπεί ξανά ουδεμία εγκατάσταση, οποιασδήποτε φύσης.
Σχετικά με την πλατεία Μικρασιατών με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι τα παιχνίδια θα απομακρυνθούν στις 28 Φεβρουαρίου.
Σας ευχαριστώ πάντως, που είστε πάντοτε ενεργά παρόντες. Την εικόνα της πόλης μας τη φτιάχνουμε όλοι μαζί και την υποστηρίζουμε όλοι μαζί. Να ξέρετε πως τις απόψεις σας τις λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας».
Πριν, λοιπόν, στεγνώσει καλά-καλά το μελάνι της δήλωσής του, την Κυριακή 14 Μαρτίου, μια νέα νταλίκα, αυτή τη φορά εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, μαζί με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στέκονται στη μέση της πλατείας και διαφημίζουν τα προϊόντα της εταιρείας.
Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι εύλογα: Ποιος έδωσε αυτή τη φορά άδεια; Το γραφείο της Παλιάς Πόλης; Η Δημαρχιακή Επιτροπή; Ή μήπως το Δημοτικό Συμβούλιο;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902