Ανισόπεδες διαβάσεις στην παραλιακή λεωφόρο Ρεθύμνου


κ. Δήμαρχε,
το θέμα της ασφάλειας των πεζών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, στην παραλιακή λεωφόρο του Ρεθύμνου, έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δήμο όσο και την τοπική κοινωνία. Τα πολλά, μικρά ή και μεγαλύτερα, τροχαία ατυχήματα, που τους καλοκαιρινούς, κυρίως, μήνες συμβαίνουν, έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία, κυρίως των Περιβολίων. Τις βραδινές ώρες, κυρίως του καλοκαιριού, ο δρόμος αυτός μετατρέπεται σε αυτοσχέδια πίστα αγώνων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων-Μισιρίων "Εμμ. Παχλάς", σε όλα τα υπομνήματα, που κατά καιρούς σας έχει επιδώσει, έχει επισημάνει το πρόβλημα και θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφαλή μετακίνηση, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των επισκεπτών.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά φάνηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο. Αιτία, το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην οδό Άρη Βελουχιώτη, όπου ένα όχημα, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα, παρέσυρε και σκότωσε συμπολίτη μας και τραυμάτισε ελαφρά τουρίστρια που προσπαθούσαν να διασχίσουν κάθετα το οδόστρωμα του παραλιακού. Γι αυτό το λόγο και για να μην θρηνήσουμε άλλα ανθρώπινα θύματα, είναι επιβεβλημένο να παρθούν, άμεσα, συγκεκριμένα μέτρα.

  1. Να κατασκευαστούν, άμεσα, σε όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου, υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών, με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών που πρόσφατα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την περιοχή του Γκιολούμπαση.


  2. Να φωτιστεί περισσότερο ο παραλιακός δρόμος, του οποίου ο δημοτικός φωτισμός είναι ανεπαρκής και ουσιαστικά φωτίζεται από τις ταμπέλες και τα φώτα των καταστημάτων.

Πιστεύουμε ότι θα δείτε με τη δέουσα σοβαρότητα αυτό το μείζον πρόβλημα της περιοχής, το οποίο μας εκθέτει ανεπανόρθωτα, πλήττει το τουριστικό μας προϊόν και θέτη σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου