Πολιτικά ατοπήματα!


Πολιτικό ατόπημα 1ο.

Στο Δημοτικό Σύμβούλιο της Δευτέρας 11 Μαϊου, και κατά τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΡ, πήρε το λόγο ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Ρεθύμνου για να υπερασπιστεί τη θέση του Συλλόγου σχετικά με την κατάργηση κάποιων δωρεάν κυβικών νερού που χρόνια έπαιρναν οι υπάλληλοι του Δήμου Ρεθύμνου.
Πάνω στη συζήτηση, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ.Μαρινάκης, εντελώς απρόκλητα και αναίτια, κατηγόρησε τη σύζυγο του Αντιπροέδρου, που τυγχάνει να είναι και αυτή Δημοτική υπάλληλος, ότι έχει δυο χρόνια να εργαστεί στο Δήμο επειδή... γέννησε δύο παιδιά και έχει άδεια ανατροφής!!!

Ακόμα επιτέθηκε στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι διεκδικούν το επίδομα των 176 ευρώ, όπως και χιλιάδες άλλοι υπάλληλοι ανά την επικράτεια, κατηγορώντας τους, ουσιαστικά, ότι προσπαθούν να καταστρέψουν οικονομικά το Δήμο, αφού, αν δικαιωθούν, πού θα βρει ο Δήμος τα χρήματα να τους πληρώσει!!!
Τα βασικά και αυτονόητα αυτά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα εδώ και δεκαετίες, όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και σε χώρες του τρίτου κόσμου. Προφανώς, δεν είναι αυτονόητα στο Δήμο Ρεθύμνου!!!
Πολιτικό ατόπημα 2ο.

Ακούγοντας το Δήμαρχο να επιτίθεται με αυτόν τον τρόπο στο θεσμικό εκπρόσωπο των εργαζομένων του Δήμου, προσπάθησα να πάρω το λόγο για να διαμαρτυρηθώ στα λεγόμενά. Τότε, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μου έκλεισε το μικρόφωνο, αφαιρώντας μου το λόγο!
Τέτοιες συμπεριφορές, από τον Προεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λίτινα, ο οποίος φημίζεται για τη δημοκρατικότητά του, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες, αφού τορπιλίζουν την ελευθερία του λόγου και τις δημοκρατικές διαδικασίες του ανώτατου αυτοδιοικητικού οργάνου.
Ο κ. Λίτινας, είχε βέβαια, εκ των υστέρων, την ευθιξία να ζητήσει συγνώμη για αυτή την πράξη του. Σημειωτέον είναι η δεύτερη φορά που γίνεται το ίδιο περιστατικό με τους ίδιους πρωταγωνιστές!
Αλλά, το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;