Πραγματοποίηση συναυλίας στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και προστασία της πλατείας.

Ρέθυμνο, 29 Μαρτίου 2009
Προς: Το Δήμαρχο Ρεθύμνης
 Κοινοποίηση: Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
 Θέμα: Πραγματοποίηση συναυλίας στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και προστασία της πλατείας.

 Κύριε Δήμαρχε,
Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε έρθει θέμα για πραγματοποίηση συναυλίας στη νέα Πλατεία της Παλιάς Πόλης. Η αίτηση είχε απορριφθεί ομόφωνα, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές και βανδαλισμοί κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της συναυλίας.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συναυλία στη χώρο της νέας Πλατείας, χωρίς το θέμα να έλθει ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, μετά το πέρας της συναυλίας έγιναν βανδαλισμοί σε παρακείμενο κατάστημα, πιθανότατα από άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία. Τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και θαμώνες του καταστήματος. Βανδαλισμοί έγιναν, επίσης, και στο χώρο της πλατείας, αφού γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους και καταστράφηκαν οι προστατευτικές μπάρες εισόδου στην πλατεία από την οδό Βερνάδου και η περίφραξη του 1ου Δημοτικόυ Σχολείου. Η αστυνομία ήταν απούσα και ήρθε μετά από αρκετή ώρα, όταν τα επεισόδια ήταν ήδη σε ύφεση.
Τα ερωτήματα που εύλογα γεννιούνται είναι:
Ποιος φορέας ή ιδιώτης διοργάνωσε τη συναυλία;
Ποιος έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση της Συναυλίας, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου;
Ποιος έδωσε εντολή και άνοιξε το «Σπίτι του Πολιτισμού» για να πάρουν ρεύμα οι διοργανωτές της Συναυλίας;
Ήταν ενημερωμένη η αστυνομία για την τέλεση της συγκεκριμένης συναυλίας;
Ήταν ενημερωμένη η Δημοτική Αστυνομία για την τέλεση της συγκεκριμένης συναυλίας;
Βρισκόταν η Δημοτική Αστυνομία στην πλατεία κατά τη διάρκεια της συναυλίας;
Και επειδή, πλέον, έχει δημιουργηθεί μείζον ζήτημα με την ασφάλεια και την προστασία του χώρου της πλατείας καθώς και με την γκετοποίηση του χώρου, ζητούμε να ενημερωθούμε ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για την προστασία και την ασφάλειας της πλατείας.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, παρακαλούμε να μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαβουράκης Νικόλαος Γαϊτάνης Ιωάννης Δερεδάκης Νικόλαος Δρυγιανάκης Γεώργιος Κρεβατσούλης Μανόλης Λαγκουβάρδου-Σχοινά Εύα Μαυράκης Αντώνιος Χαμογιωργάκης Θεμιστοκλής Ψαθάκης Μανώλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902