Δήλωση ανεξαρτητοποίησης των Δημοτικών Συμβούλων Δερεδάκη Νίκου και Μαυράκη Αντώνη από τη δημοτική παράταξη "Νέα Αντίληψη για το Ρέθυμνο"


Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης μας κάλεσε από κοινού στο γραφείο του, στο πλαίσιο των επαφών που είχε με τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας, για να συζητήσουμε την πρόταση που είχε να μας καταθέσει σχετικά με την αναδιανομή αρμοδιοτήτων και θέσεων ευθύνης, ενόψει της δεύτερης διετίας της δημοτικής μας θητείας. Ο κ. Δήμαρχος μας έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση, την οποία δεν δεχτήκαμε και του αντιπροτείναμε, χωρίς εκβιαστικά διλήμματα, κάποιες άλλες εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες δεν δέχτηκε ούτε καν να τις συζητήσει. Αντ’ αυτών μας απηύθυνε βαρύτατους προσωπικούς μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, σχετικά με τη μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική μας πορεία και στάση, καθώς και εκφράσεις του τύπου: «η πολλή δημοκρατία βλάπτει» και «έκανα σφάλμα που σας κάλεσα να συζητήσουμε».

Σίγουρα, αυτή τη διετία κάναμε λάθη και υποπέσαμε σε σφάλματα. Αλλά, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ο κ. Δήμαρχος μας θεώρησε, για δικούς του λόγους, «ξένο σώμα» μέσα στη δημοτική ομάδα, μειώνοντάς μας και προσβάλλοντάς μας, πολλές φορές αναίτια, χωρίς ουδέποτε να προσπαθήσει να βρει γέφυρα και δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ μας. Πάντα, βέβαια, εμείς ήμαστε συνεπείς στις αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις μας και στα καθήκοντα που μας είχε αναθέσει. Ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι περισσότερο από αυτό που θεωρούσαμε ότι μας αξίζει, βάσει της μέχρι σήμερα πορείας μας και στάσης μας στη ρεθεμνιώτικη κοινωνία, η οποία μας επιβράβευσε στέλνοντάς μας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αλλά το προχθεσινό συμβάν και η στάση του κ. Δημάρχου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έδειξε για μια φορά ακόμη ότι δεν μας υπολογίζει, όχι μόνο σαν Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά ούτε καν σαν προσωπικότητες.
Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι δεν έχουμε καμία θέση στη δημοτική ομάδα του κ. Δημάρχου, αφού εδώ και καιρό έχει πάψει πια να μας εμπνέει, και η ψυχική επαφή και ηρεμία, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την παραγωγή του δημοτικού έργου, έχουν εκλείψει, για να μην πούμε ότι δεν υπήρξαν ποτέ, παρά τις δικές μας φιλότιμες προσπάθειες.
Όσον αφορά στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τους τιμούμε και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους, τις δυνατότητές τους, την ηθική και την εντιμότητά τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους. Να γνωρίζουν ότι πάντα θα είμαστε δίπλα τους και όχι απέναντί τους. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Ρεθεμνιώτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Ρεθύμνου, μακριά, πλέον, από παραταξιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Σχόλια

Ο χρήστης D+Z Interiors είπε…
...και καλά κάνατε!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;