Επαναληπτικες εκλογές στο Ρέθυμνο για το ΚΥΣΠΕ


 
Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη τν Αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, πέρασαν στην Ιστορία. Η ετυμηγορία και η βούλησή σας εκφράστηκε με τον τρόπο που εσείς κρίνατε σωστό.

Δυστυχώς, οι εκπρόσωποι των «ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ» τοπικά και της «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» σε πανελλαδικό επίπεδο, κατέθεσαν ένσταση περί νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας στο 1ο Εκλογικό Τμήμα του Ρεθύμνου, μόνο για το ΚΥΣΠΕ (Οι μόνιμοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από το Α-Κ).

Είναι σκόπιμο, θεωρώ, να αναφέρω  ότι η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» για το ΚΥΣΠΕ κατετάγη στην 6η θέση πανελλαδικά και 3η τοπικά.

Στο Ρέθυμνο, και στα 3 εκλογικά Τμήματα, για το ΚΥΣΠΕ,  η ΠΑΣΚ κατετάγη 1η με 186 ψήφους, 2η η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση με 112 ψήφους και 3η η ΥΠΕΡΒΑΣΗ με 98 ψήφους.

Θα ήταν  λογικό να κατατεθεί και να επιμείνουν στην ένσταση, περί επαναληπτικής ψηφοφορίας στο συγκεκριμένο εκλογικό Τμήμα, αν θα άλλαζε το εκλογικό αποτέλεσμα. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι το αποτέλεσμα σε ένα μόνο εκλογικό Τμήμα της χώρας, δεν μπορεί να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τη σειρά κατάταξης των παρατάξεων πανελλαδικά, ούτε, βέβαια, η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» να εκλέξει Αιρετό στο ΚΥΣΠΕ, μιας και μόνο οι δύο πρώτες παρατάξεις εκλέγουν Αιρετό.

Η ένστασή τους, όμως, έγινε δεκτή κι έτσι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου αυτοί οι συνάδελφοι που ψήφισαν στο 1ο εκλογικό Τμήμα του Ρεθύμνου θα κληθούν να ξαναψηφίσουν μόνο για το ΚΥΣΠΕ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ, χωρίς, φυσικά, να δοθεί άδεια στους συναδέλφους που θα ψηφίσουν.

Για ένα καπρίτσιο, δηλαδή, ορισμένων, για επικοινωνιακά, καθαρά λόγους και όχι για λόγους ουσίας, θα ταλαιπωρηθούν εκείνη την ημέρα 273 συνάδελφοί μας, που θα πρέπει να πάνε να ξαναψηφίσουν. Θα ταλαιπωρηθούν συνάδελφοί μας, μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που αμισθί, θα πρέπει να βρίσκονται στο εκλογικό Τμήμα από νωρίς το πρωί, μέχρι πολύ αργά το βράδυ, μέχρι να τελειώσει και η καταμέτρηση. Θα ταλαιπωρηθούν συνάδελφοί μας στη Διεύθυνση που όλη μέρα, μέχρι αργά το βράδυ, θα βρίσκονται επί ποδός για την εκλογική διαδικασία. Και όλα αυτά, άραγε, γιατί;

Πρέπει, επιτέλους, ορισμένοι συνδικαλιστές να καταλάβουν ότι οι συνάδελφοι δεν είναι πιόνια και να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν ασκείται με αυτόν τον τρόπο ο σοβαρός συνδικαλισμός. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο κλάδος έχει σοβαρότερα προβλήματα απ’ το να τρέχουμε σε επαναληπτικές εκλογές και, μάλιστα, χωρίς  να προσδοκούν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα απ’ αυτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;