Απεργία ΑΔΕΔΥ 5 Οκτωβρίου

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επιδρομή των «μαθητευόμενων μάγων» της Κυβέρνησης στα εισοδήματα των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Μια πρακτική που μοιάζει με το μαρτύριο της σταγόνας, αφού καθημερινά οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες εκπλήξεις, με νέα φορολογικά μέτρα. Μετά την «εξαφάνιση» του 13ου και 14ου μισθού, το πετσόκομα των επιδομάτων, τη σταδιακή καταβαράθρωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 8.000 και τώρα στις 5.000 ευρώ, η κυβέρνηση συνεχίζει να βγάζει από το καπέλο του μάγου και νέους «λαγούς». Έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης, κρατήσεις υπέρ τρίτων, χαράτσι στα ακίνητα, αύξηση ΦΠΑ και ποιος ξέρει τι άλλα «όπλα» περιέχει η φαρέτρα της για τη «διάσωση της χώρας».

Ταυτόχρονα τα «μεγάλα ψάρια», οι έχοντες και κατέχοντες, απολαμβάνουν της κυβερνητικής ασυλίας και συνεχίζουν να κερδίζουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Κανείς δεν τολμά να τους αγγίξει. Τα «δικά τους επαγγέλματα» βρίσκονται στο απυρόβλητο της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ οι καταθέσεις εκατομμυρίων συνεχίζουν να απολαμβάνουν την ασφάλειά τους στις τράπεζες του εξωτερικού.

Παράλληλα, οι δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν να στοχοποιούνται και να τελούν υπό διωγμό, μέσω μιας άθλιας κυβερνητικής προπαγάνδας που προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες κατάρρευσης της χώρας στο δημόσιο τομέα και τους λειτουργούς του. Τη δική τους ανικανότητα, τη δική τους έλλειψη αποφασιστικότητας, τη δική τους φοβία για σύγκρουση με το κατεστημένο, την πληρώνουν για μια ακόμη φορά οι αδύναμοι κοινωνικά και κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Την ίδια στιγμή με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας- απόλυσης ετοιμάζονται να πληγούν πάνω από 30.000 οικογένειες, ενώ το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, από το 1911, της μονιμότητας, ετοιμάζεται και αυτό να καταστρατηγηθεί. Η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι άγνωστο πότε η βραδυφλεγής αυτή βόμβα θα σκάσει, με άγνωστες συνέπειες για τη χώρα. Και όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και των εταίρων μας.

Είναι πασιφανές ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η χώρα κάθε μέρα βυθίζεται σε πιο βαθιά ύφεση. Ότι η ανάπτυξη και η παραγωγική διαδικασία είναι άδειο πουκάμισο. Συνεχίζουν, 2 χρόνια τώρα, την ίδια λανθασμένη πολιτική που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Βρίσκεται στο όριο της εξαθλίωσης. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αντίδρασης και της αντίστασης.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;