Δηλώσεις με αφορμή την απεργία της 19ης-20ης Οκτωβρίου


Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, Νίκος Δερεδάκης:

«Είναι άκρως ενθαρρυντικό ότι για πρώτη φορά κάθισαν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι κοινωνικοί εταίροι της πατρίδας μας που αποτελούν ουσιαστικά τους εκπροσώπους του εργατικού δυναμικού όλων των κοινωνικών ομάδων της χώρας.
Βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση όχι με δική μας ευθύνη αλλά με ευθύνη κάποιων άλλων. Πλήττεται βάναυσα όλη η ελληνική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν να υποκύψουμε σε αυτόν τον άτυπο οικονομικό ραγιαδισμό, που μας οδηγούν τα δυο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση μαζί με τους δήθεν συμμάχους μας, τους δήθεν εταίρους, την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στις 19 Οκτωβρίου ψηφίζεται ο επαίσχυντος νόμος για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Ένα μισθολόγιο το οποίο υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών που είχε δώσει η κυβέρνηση σε όλους εμάς τους εργαζόμενους. Το όραμα, η ελπίδα, το όνειρο που είχε ο κάθε Έλληνας, δυστυχώς έχει σβηστεί. Είναι αναγκαίο στις 19 του μήνα που έχει προγραμματιστεί η μεγάλη πανεργατική απεργία να συμμετέχουμε όλοι».

Ρεθεμνιώτικα Νέα, 14/10/2011

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα δεν ευθύνεται ο λαός, ο οποίος και δεν πρέπει να υποκύψει στα όσα επιβάλλει η κυβέρνηση, επεσήμανε ο Νίκος Δερεδάκης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.

«Πλήττεται βάναυσα όλη η ελληνική κοινωνία σε οποιοδήποτε στρώμα και αν βρίσκεται. Δεν είναι δυνατόν να υποκύψουμε σε αυτόν τον άτυπο ραγιαδισμό στον οποίο μας οδηγούν τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση μαζί με τους δήθεν προστάτες μας, τους δήθεν εταίρους, την τρόικα.

Στις 19 του Οκτώβρη ψηφίζεται ο επαίσχυντος νόμος για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Ο υπάλληλος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης πηγαίνει στα 660 ευρώ, το όραμα η ελπίδα που είχε ο κάθε έλληνας έχει σβηστεί. Είναι αναγκαίο εκείνη την ημέρα να συμμετέχουμε όλοι στην απεργία. Ποσοστά της τάξης του 99% είναι αρνητικά. Θέλουμε το απόλυτο 100%. Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ενωθούμε και να σχηματίσουμε ένα ποτάμι ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα», υπογράμμισε.

Κρητική Επιθεώρηση, 14/10/2011

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;